Hlavní obsah

Plzeň unikla rychlému vyřazení, Litvínov porazila 4:0

PLZEŇ

Hokejisté Plzně po dvou porážkách v Litvínově odvrátili hrozbu rychlého vyřazení v předkole play off a po dnešní domácí jasné výhře 4:0 snížili stav série na 1:2 na zápasy. Indiáni rozhodli už v úvodní třetině, kterou vyhráli 3:0.

Foto: Petr Eret, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu do sítě Litvínova.

Článek

Dvěma góly se na vítězství podílel útočník Pavel Vostřák, tři asistence zaznamenal Tomáš Vlasák a gólman Luboš Horčička po nevydařených zápasech na severu Čech udržel čisté konto. Čtvrtý zápas se hraje v neděli opět v Plzni od 18:10.

Plzeň na soupeře od začátku vlétla. Kovář a Vostřák s prvními pokusy ještě neuspěli, ale ve čtvrté minutě už Vostřák z dorážky otevřel skóre. Litvínov mohl vyrovnat v osmé minutě v přesilovce, kdy unikl Kubinčák, ale Horčička svůj tým podržel. K dvoubrankovému náskoku pomohla domácím přesilovka pěti proti třem při trestech Martinky a kapitána Vopata, kterou využil ve 14. minutě po Vlasákově přihrávce z mezikruží opět Vostřák.

Za 37 vteřin fanoušci v zaplněné plzeňské ČEZ Areně jásali znovu, když St. Pierrovu ránu od modré čáry tečoval za Volkeho záda Stránský. Ten mohl ještě před pauzou přidat další gól, ale při jeho sólovém úniku byl tentokrát úspěšnější litvínovský gólman.

Plzeň i druhou část začala náporem, ale při trestech Martina Heřmana a Vlasáka se pak bránila 79 vteřin ve třech proti pěti. Litvínovský zámek však končil u spolehlivého Horčičky. Následně při trestu Švarného domácí zvýšili. První možnost ještě Vlasák nevyužil, ale kapitán Straka už upravil na 4:0.

V 32. minutě dostali Západočeši opět puk v závaru za Volkeho záda, ale sudí gól pro kopnutí neuznali, což jim potvrdil videorozhodčí. Pak se nelíbil Rachůnkovi nájezd Majdana do Horčičky, ale čároví rozhodčí jim potyčku nedovolili a hosté hráli přesilovku. V rozhodnutém zápase nezaznamenali ani čestný úspěch.

Naopak zvýšit náskok mohl hned na startu závěrečné třetiny Kovář, ale na Volkeho nevyzrál. Na stavu už nic nezměnily ani tři přesilovky Plzně, hráči si už jen vyřizovali účty v drobných potyčkách.

HC Plzeň 1929 - HC Benzina Litvínov 4:0 (3:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Vostřák (Vlasák), 14. Vostřák (Vlasák, Jiří Hanzlík), 15. Stránský (St. Pierre, Modrý), 24. Straka (Vlasák). Rozhodčí: Husička, Homola - Kalivoda, Pouzar. Vyloučení: 10:12, navíc Volke (Litvínov) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 7764. Stav série: 1:2.
Plzeň: Horčička - St. Pierre, Modrý, J. Jeřábek, Jiří Hanzlík, Benák, Frolo, Dresler - M. Heřman, Jan Kovář, Dvořák - Vostřák, Straka, Vlasák - Lammers, Slaney, Johnson - Stránský, Petruška, T. Rachůnek - od 35. navíc Plášek. Trenéři: M. Jelínek a Razým.
Litvínov: Volke - Skuhrovec, Kubát, Gula, Švarný, Stříteský, Jareš, Martinka - Černý, Vopat, Trávníček - Jánský, Maxa, Jenáček - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Majdan, Gerhát, Rindoš. Trenéři: Kýhos a Kučera.

Reklama

Související témata: