Hlavní obsah

HOKEJ: Litvínov udolal Plzeň, je ve čtvrtfinále. Slavia zažila fiasko ve Varech

PRAHA

Hokejisté Litvínova slaví. Ve čtvrtém utkání zdolali Plzeň 4:3 v prodloužení a jsou ve čtvrtfinále. Celkově předkolo play-off vyhráli 3:1 na zápasy. Opak zažívá druhá dvojice. Myšlenka nedělního rozhodnutí byla v Karlových Varech zahubena rychlostí blesku. Hokejisté Slavie mohli postoupit do čtvrtfinále, ale domácí si z tohoto soupeře udělali trhací kalendář, vyhráli 7:0. Série je srovnána na 2:2, rozhodne se v úterý.

Foto: , ČTK

Hokejisté Litvínova oslavují postup do čtvrtfinále

Článek

V Plzni začalo utkání podle představ domácích, ti nemohli v nedělním souboji taktizovat. Porážka by znamenala konec sezóny, Plzeň po první třetině vedla 1:0.

Jenže hostující kapitán Roman Vopat s velkým štěstím ve druhé části srovnal. Tímto momentem se vše změnilo, hosté dokázali stav otočit a v poslední minutě druhé třetiny vedli 3:1, obrat, který na tomto ledě málokdo čekal. Z 0:1 na 3:1 během dvaceti minut.

Brankář Litvínova Martin Volke inkasuje úvodní gól utkání v Plzni.foto: ČTK/Petr Eret

Ve třetí dvacetiminutovce plzeňští hráči dlouho nedokázali překonat litvínovského gólmana Martina Volkeho. Až v 56. minutě se milimetrovou trefou nemýlil kapitán Martin Straka. Naděje pro Plzeň, obavy pro Litvínov. Ty se naplnily, hosté hráli v oslabení a nejlepší střelec základní části Tomáš Vlasák srovnal na 3:3. Přišel čas prodloužení. Tam se ale radoval opět Litvínov, v 68. minutě rozhodl Richard Jareš.

Tým, který bojoval tři měsíce o naději  po kauze "refistračky", ukončil sezónu 27. února.

Brankář Litvínova Martin Volke (vpravo) si hlídá Michala Dvořáka z Plzně, na kterého dotírá Jiří Gula. foto: ČTK/Petr Eret

Propadák Slavie ve Varech

Totální výbuch vzal Slavii naději na ukončení série s Karlovými Vary. Domácí po dvanácti minutách vedli už 4:0 - devastace slávistického sebevědomí v přímém přenosu a rychlostí závratnou. Zahajovací dvacetiminutovku domácí vyhráli 5:0. Oba slávističtí brankáři si připsali pět zákroků, pět gólů vyfasovali.

Slavia mohla věřit v zázrak. Jenže. Přesně sekundu po polovině utkání prohrávala 0:6. Skóre se nezměnilo ani po čtyřiceti minutách. Hosté navíc přidali na cestu do Prahy ještě jeden příděl ve třetí části, tím slávistické trápení na západě Čech skončilo. Hráči pod vedením Vladimíra Růžičky mohli pomalu myslet na úterní rozhodující klání, které určí posledního čtvrtfinalistu letošní extraligové sezóny.

Slavia v Karlových Varech narazila, inkasovala sedmičku. foto: ČTK/Jan Sokol

V utkání ve skupině o udržení Kometa Brno bez větších problému porazila Spartu 4:1. Vyrovnanější klání zažili fanoušci v Mladé Boleslavi, kam přijelo Kladno. Ve 33. minutě vedli domácí 4:2, když hosté dali během třech minut dvě branky. Tím ale jejich produktivita skončila. Domácí vyhráli 4:2 a dotáhli se na Kladno, obě mužstva mají na chvostu tabulky po 36 bodech.

Zápasy play-off a play-out
Brno - Sparta 4:1on-line
12. Dlouhý, 40. Protivný, 47. Balej, 58. Stehlík  - 54. Bartánus
Mladá Boleslav - Kladno 4:2on-line
7. Tvrdík, 15. Boháč, 23. Matějovský, 40. Divíšek - 30. Kalla, 33. Drtina
Karlovy Vary - Slavia 7:0on-line
3. Klíma, 7. Skladaný, 11. Skladaný, 12. Klíma, 16. Skuhravý, 31. Zaťovič, 48. Nosek
Plzeň - Litvínov 3:4 ppon-line
14. Vostřák, 56. Straka, 58. Vlasák - 24. Vopat, 32. Martinka, 40. Kubát, 68 Jareš

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín