Hlavní obsah

Divíšek: Není nic hotového, začínáme novou sezonu na deset zápasů

Důležitý psychologický krok k zajištění příslušnosti k elitě i pro příští extraligovou sezónu udělali hokejisté Mladé Boleslavi. Definitivně dnes smazali ztrátu, kterou měli i kvůli bodovým odpočtům za chybné registrace hráčů na Kladno, a dokonce ho v tabulce při stejném bodovém zisku přeskočili.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Divíšek z Mladé Boleslavi (vpravo) se snaží překonat kladenského brankáře Martina Faltra.

Článek

"Byl to dnes důležitý krok. Stáhli jsme tu ztrátu, kterou jsme teď honili asi 13 zápasů nebo kolik, a jsme za to rádi. Ještě není samozřejmě nic hotového, ale začínáme teď novou sezónu, která teď bude mít deset zápasů, a uvidíme, kdo bude lepší," řekl útočník Tomáš Divíšek.

Z hlediska psychiky byla dnešní výhra pro Bruslařský klub důležitá i z toho pohledu, že se mu nepovedl úvodní zápas skupiny o udržení v Brně (1:5). "Tam jsme odehráli opravdu hodně špatný zápas. Cítili jsme se dobře, výborné tréninky, ale pak jsme přijeli do Brna a to nás malinko srazilo, tam to kromě Marka Schwarze bylo všechno špatně. Ale dnes jsme ukázali, že jsme se z toho oklepali," uvedl Divíšek.

Proti Kladnu už se jeho tým ukázal v jiném světle. "Až na ten zhruba desetiminutový výpadek ve druhé třetině si myslím, že jsme předvedli výborný výkon," prohlásil Divíšek. Rozhodl podle něho gól na 4:2 v čase 39:55, jehož byl navíc sám autorem. "Ten gól do kabiny byl klíčový. Bylo to poté, co jsme vedli 3:0, ale pak si dali vlastní gól a šli do tří, z čehož jsme inkasovali znovu," připomněl.

Nahození, které skončilo gólem 

Sám se trefil pohotově z otočky. "Já už tam myslel, že bude konec třetiny, tak jsem se jen otočil s tím, že to zkusím hodit na bránu, abych stihl střelu ještě před sirénou. Nebylo tam co vymýšlet," popsal s úsměvem Divíšek, jenž byl také velmi spokojený s tím, jak jeho tým zvládl třetí část hry. "Kladno tam nemělo snad vůbec nic," podotkl.

Ještě před jeho gólem ale mohlo být vyrovnáno, pokud by Jan Plodek přidal po Jiřím Marušákovi nešťastně další vlastní gól do Schwarzovy sítě. "Já to tam neviděl moc dobře, protože jsem byl na střídačce, ale byl by to v tu chvíli asi pohřeb," řekl s nadsázkou Divíšek.

"Byli jsme však docela klidní, neboť 'Ploďák' říkal, že to viděl, jak to šlo do tyčky. Ale na druhou stranu nikdo neví, také jsme tu už dostali gól, který nebyl," uvedl Divíšek. "Je každopádně dobře, že to nebyl gól, protože to by byl docela obraz té naší sezony, co my si sami způsobujeme. Je to ale hokej, musíme jet dál," doplnil.

Velká spokojenost byla po utkání patrná na kouči Miloši Holaňovi. "Na ten moment jsme se těšili prakticky od té doby, co nám ty body vzali. Byli jsme na posledním místě a vypadalo to, že nemáme možná vůbec šanci to doběhnout," připomněl Holaň.

Těšil se na pondělní ráno. "Zvládli jsme to ale a nebude lepší pocit než si zítra koupit noviny a vidět, že nejsme poslední. To všechno za to stálo," prohlásil Holaň.

Reklama