Hlavní obsah

Play off ve Zlíně: na Pardubice žluté peklo a primátor na střídačce

PRAHA

Zatímco fanoušci Českých Budějovic se v hledišti Budvar Areny při sobotním startu čtvrtfinále play off chystají bílým oblečením a suvenýry vyvolat "bílé peklo", prostředí zlínského stadionu má být ve stejnou dobu zbarveno dožluta. Domácí hokejový tým PSG Zlín vyhlásil v sérii proti Pardubicím takzvané "žluté peklo".

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Radost hokejistů Zlína

Článek

Zlínský klub rozdá svým fanouškům tři tisíce žlutých šál a bude doufat, že vytvoří elektrizující atmosféru, která naváže na pověstné "žluté peklo", které provázelo tým při tažení za mistrovským titulem před sedmi lety. Realizační tým navíc pro první utkání posílí primátor Miroslav Adámek, který byl v minulosti lékařem hokejového týmu a dnes se k profesi na jeden zápas vrátí.

Ve Zlíně se na start play off připravovali opravdu důkladně. Na ledové ploše zimního stadionu Luďka Čajky byly kompletně přemalovány reklamy a nastříkány nové vrstvy ledu. Vrásky přidělala na čelech činovníků klubu jen aféra kolem výskytu falešných vstupenek. Údajně se objevily kopie vstupenek na čtvrtfinále. "Vedení klubu záležitost předalo policii České republiky a zpřísníme kontroly u všech vstupů do haly," prohlásil generální manažer zlínských hokejistů Miroslav Michalovský.

S Pardubicemi se Zlín v celé historii play off potkává potřetí, přičemž poprvé to bylo ještě v československé lize v sezóně 1986/87, kdy Východočeši s Dominikem Haškem v brance vyřadili tehdejší Gottwaldov ve čtvrtfinále. V české extralize se pak týmy potkaly ve čtvrtfinále sezóny 1998/99 a postup slavil Zlín, Pardubice tehdy vstřelily ve třech zápasech jediný gól.

Odveta následovala ve finále před šesti lety. Během výluky NHL se proti sobě postavili takoví borci jako Hamrlík, Čajánek, Erat, Bulis, Hejduk, nebo Hemský a Pardubice slavily titul po suverénní výhře 4:0 na zápasy. Na to by úřadující mistři rádi navázali i letos. "Vidina dalšího úspěchu nás všechny žene dál a moc se na sérii se Zlínem těšíme," vzkazuje útočník Pardubic Rastislav Špirko.

Oba soupeři se potkali naposledy před dvěma týdny v předposledním kole základní části a Pardubice vyhrály ve Zlíně 3:2 v prodloužení. A právě Špirko v tomto zápase vstřelil dvě branky. "V sezóně byly všechny zápasy se Zlínem velmi těsné, je to velmi nepříjemný soupeř," říká Špirko a připomíná, že všechny zápasy v základní části vyhrál hostující tým. "Může to mít psychologický efekt, ale to všechno ukáží až zápasy."

Reklama

Související témata: