Hlavní obsah

Trenér Baďouček by měl vést Karlovy Vary i v příští sezoně

KARLOVY VARY

Zklamáním skončily vyřazovací boje pro hokejisty Karlových Varů, kteří již v předkole nestačil na pražskou Slavii. Na střídačce mistra extraligy z roku 2009 by měl přesto zůstat kouč Václav Baďouček, jenž z pozice asistenta převzal v průběhu ročníku tým po odvolaném trenérovi Antonínu Stavjaňovi.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Karlových Varů Václav Baďouček

Článek

Baďouček se stal trenérem Západočechů na konci ledna a šlo o jeho extraligovou premiéru v roli hlavního kouče. "Jsem hrozně rád, že jsem tu šanci dostal a vážím si jí. I když to mohlo být výsledkově lepší," řekl dnes ČTK Baďouček.

Energii by měl vést i v dalším extraligovém ročníku. "Předběžně jsme se s vedením dohodli, že realizační tým zůstane, jak je. V příštím týdnu bychom se tím měli znovu zaobírat a případně uzavřít smlouvu,," uvedl.

Letošní ročník se mu nehodnotil nijak radostně. "Když to vezmu za celou extraligu, tak sezona byla určitě poznamenaná aférou bodových odpočtů, která pořadí hodně zamotala. A jak už jsem dříve říkal, šlo podle mého o necitlivé rozhodnutí, ale zkrátka padlo. Je to minulost," řekl Baďouček.

Z výkonů a výsledků svých svěřenců měl smíšené pocity. "Měli jsme to v takových vlnách. Po odchodu Davida Hrušky jsme měli nějaké plány na posily, ale vzápětí přišly spekulace ohledně haly a možného stěhování, čímž z toho všeho sešlo a pro mužstvo to nebyly lehké chvíle," uvedl kouč.

Konečná desátá příčka ho nemohla uspokojit. "Určitě jsme mysleli na vyšší umístění. Chviličku jsme sice byli i na tu šestku, ale nakonec jsme bojovali do předposledního kola o desítku a účast v předkole play off," řekl Baďouček. "Je to lepší oproti loňsku, kdy jsme zažili propadák po zisku titulu, ale na druhou stranu je předkolo málo," přiznal.

Velkým problémem se opět ukázaly být zápasy jeho týmu v domácím prostředí, kde Karlovarští v základní části dokázali vyhrát jen deset z 26 utkání. "Bilance v nové hale je skutečně tristní. Chceme se tomu určitě nějak více věnovat, ale zatím opravdu nevím, v čem vězí problém. Naopak se nám dařilo venku, což bylo pozitivní," prohlásil Baďouček.

Velkým pozitivem pro něho byly výkony talentovaného obránce Martina Rohana, který se stal pevným článkem sestavy. "Hrál opravdu velmi dobře," ocenil Baďouček dvacetiletého Rohana, který prošel reprezentačními výběry do 17, 18 a 20 let.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články