Hlavní obsah

Zlín hraje hodně do těla, je to samý souboj, říká pardubický hrdina Bartek

ZLÍN

Obrovské drama rozhodl v osmé minutě prodloužení pardubický útočník Martin Bartek. Díky jeho trefě v přesilovce si východočeští hokejisté připsali v úvodním čtvrtfinálovém utkání extraligového play-off na zlínském ledě cenné vítězství. Dál tak trvá tradice ze základní části soutěže, v níž ve vzájemných duelech uspěl pokaždé hostující tým. „Přesilovkovou akci jsme sehráli skvěle, povedlo se mi ji zakončit přesně podle mých představ. Takové vítězství na úvod série hrozně potěší,“ radoval se po výhře 4:3 Bartek, který si ale marně lámal hlavu, proč jeho celek dovolil ve druhé třetině při vedení 2:0, aby se Zlín vrátil třemi využitými přesilovkami zpátky do zápasu.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Radovan Somík z Pardubic (vpravo) dává druhý gól Tomáši Dubovi ze Zlína (uprostřed).

Článek

„Na čtyřminutový výpadek jsme mohli škaredě doplatit. Je to pro nás veliké ponaučení,“ tvrdil.

Utkání bylo podle Bartka nesmírně náročné. „Zlíňané hrají hodně do těla, je to samý souboj. Dokázali jsme se ale s jejich stylem hry vyrovnat. Jedno vítězství ze Zlína nám nestačí, v pátek budeme chtít uspět na Moravě znovu,“ předsevzal si.

To ovšem Valaši nehodlají dopustit. „Druhé střetnutí musí patřit nám,“ dušoval se obránce Lukáš Galvas. „Když už jsme zápas otočili z 0:2 na 3:2, neměli jsme ho ztratit. Dal jsem sice dva góly, ale ty byly bohužel k ničemu. Mám z utkání hodně smíšené pocity,“ svěřil se.

Hokejisté Pardubic slaví vítězství ve Zlíně po prodloužení.foto: ČTK/Zdeněk Němec

Trenér Zlína Zdeněk Venera litoval, že jeho mužstvo nabídlo soupeři v nastaveném čase přesilovku. „To se nemělo stát. Bránit se ve třech proti čtyřem je hodně složité. V pátek je ale nový den a nový zápas. V něm musíme být úspěšnější.“

Jeho kolega, kouč Východočechů Josef Jandač, nepropadal euforii. „Byl to hrozně vyrovnaný duel. My jsme byli v závěru šťastnějším celkem,“ liboval si.

K dramatické situaci s dobrým koncem došlo včera na zlínském stadiónu i mimo kluziště. Třiasedmdesát vteřin před koncem úvodní třetiny přerušil domácí lékař Jiří Gatěk hru náhlým vběhnutím ze střídačky na led, čímž reagoval na volání a gestikulaci z protější tribuny, kde postihla jednoho z diváků srdeční příhoda.

„Pán, jenž se potýká s vysokým tlakem, na chvíli ztratil vědomí. Halu ovšem opustil po svých. Přesto jsme ho ale pro jistotu nechali převézt do nemocnice na pozorování,“ vylíčil Gatěk.

Reklama

Související témata: