Hlavní obsah

Obhájce titulu triumfoval ve Zlíně i podruhé

čfoPrávo

Pardubičtí hokejisté vstoupili suverénně do extraligového play-off. Především díky povedenému úvodu dokázal obhájce titulu v pátek zvítězit i ve druhém čtvrtfinálovém střetnutí ve Zlíně a prozatím tak navazuje na loňskou sezónu, kdy v cestě za prvenstvím uspěl ve vyřazovacích bojích dvanáctkrát v řadě.

Článek

„Je to skvělé, ani jsme moc nečekali, že si odvezeme dvě výhry. Ještě ale nejásáme, další dvě musíme přidat,“ nepropadal po pátečním vítězství 4:2 euforii pardubický brankář Martin Růžička. Početná skupina hostujících fandů vyvolávala dlouho po zápase jeho jméno. Svůj tým podržel hlavně uprostřed utkání, kdy lapil stoprocentní tutovku Ondráčkovi.

„Skočil jsem po letícím puku a povedlo se mi ho vyrazit. Byl to důležitý zákrok, protože hned z protiútoku jsme zvýšili na 3:1. Jsem rád, že jsem tak napravil hloupý gól ze závěru první třetiny, kdy jsem si puk nahozený od zadního mantinelu sám srazil do sítě,“ svěřil se Růžička, do něhož sedm minut před koncem úmyslně najel domácí Důras. „To bylo od něj zákeřné,“ zlobil se. „Zlíňané se často uchylují k nebezpečným faulům hokejkou, sudí by si toho měli víc všímat,“ dodal Růžička nakvašeně.

Moravanům se ani napodruhé nepovedl začátek střetnutí, opět prohrávali 0:2. „Po snížení jsme se herně zvedli, avšak místo vyrovnání jsme inkasovali třetí gól. Bohužel nám v závěru nevyšla ani power play v šesti proti čtyřem,“ štvalo kapitána Jaroslava Balaštíka. „Přes víkend musíme najít recept na to, jak přehrát Pardubické v jejich hale,“ plánoval.

Sérii ještě zdaleka nechce vzdát ani zlínský kouč Zdeněk Venera. „Jsme v nepříjemné situaci, ale věřím, že v Pardubicích můžeme uspět zase my. Duely v naší hale byly dost vyrovnané, zejména ve druhém utkání se soupeře držela i pořádná dávka štěstí. Snad se teď štěstíčko přikloní k nám,“ doufal Venera, jemuž ovšem přidělává vrásky rozšiřující se marodka. K Čechovi, Míkovi a Kubišovi na ni totiž přibyl také klíčový bek Hamrlík, jehož start v odvetách je nejistý. „Celou sezónu se nám přitom zranění vyhýbala,“ posteskl si trenér nad nepřízní osudu.

PSG Zlín - HC Eaton Pardubice 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 19. Finsterle (Balán), 42. Řezníček (Balán) - 3. Starý (Kolář I, Kaberle), 10. Bartek (Zohorna), 32. Koukal (Kolář I, Starý), 60. Starý. Rozhodčí: Šindler, Trombík - Bláha, Kostka. Vyloučení: 11:12. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 6420. Stav série: 0:2.
Zlín: Duba - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Lučka, Řezníček, Matějíček - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, I. Rachůnek - Finsterle, Balán, Sivák (41. Okál)- Holík, Roman Vlach, Ondráček. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.
Pardubice: M. Růžička - Nakládal, Kaberle, Kolář II, Píša, Jillson, Mezei, M. Drtina, Kočí - Kolář I, Koukal, Starý - Somík, Zohorna, Bartek - Kůrka, Špirko, Rákos - Buchtele, Kousal, Radil. Trenéři: Jandač a Hynek.

Reklama

Související témata: