Hlavní obsah

Kladno ve skupině o záchranu znectilo Spartu. A dokonce s nulou!

KLADNO

Hokejisté Kladna po sérii čtrnácti porážek podruhé za sebou vyhráli a ve 4. kole skupiny o udržení v extralize rozdrtili Spartu 5:0. Čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí se na tom podílel útočník Jaroslav Kalla, dvakrát se trefil i Jiří Bicek. Gólman Lukáš Cikánek udržel díky 26 úspěšným zákrokům čisté konto. Vagnerplast navázal na páteční výhru nad Brnem a drží se tak na předposledním místě před Mladou Boleslaví.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Hokejisté Kladna se radují po výhře nad Spartou.

Článek

Sparta vedle zraněných Yoricka i Sachy Treilleových, Broše a Hanzlíka přijela do Kladna také bez gólmana Pöpperleho a útočníka Tona, který v prvním kole skupiny o udržení v Praze zařídil výhru 4:3 v prodloužení vítězným gólem a třemi asistencemi.

Kladno od začátku bojovalo a do vedení se dostalo ve 13. minutě, když Bílkovu nahrávku stačil Kalla bekhendem tečovat pod horní tyč Novotného branky. Hosté mohli vzápětí srovnat skóre, ale Pacovský velkou příležitost nevyužil, protože Cikánek byl včas pravé tyče.

Průběh druhé třetiny byl podobný. Sparťané sice poctivě bruslili, ale před brankou soupeře byli bezradní. A domácí se dočkali ve 27. minutě dvoubrankového vedení. Bicek se pěkně uvolnil a ideálně našel volného Kallu, který mu puk nezištně vrátil a slovenský útočník měl již snadnou roli.

Inkasovaný gól definitivně srazil Spartu do kolen a od té chvíle měli svěřenci Petra Tatíčka jasnou převahu. V 45. minutě překvapil střelou z velkého úhlu brankáře Novotného Hovorka. Další dvě trefy přidalo Kladno v přesilových hrách. Nejdříve se zapsal podruhé v utkání mezi střelce Kalla a nejlepší hráč utkání se podílel i na pátém gólu, když připravil také druhý zásah pro Bicka.

Skupina o udržení v hokejové extralize - 4. kolo:
HC Vagnerplast Kladno - HC Sparta Praha 5:0 (1:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 13. Kalla (Bílek), 27. Bicek (Kalla), 45. Hovorka (Bělohlav), 54. Kalla (Kuchler, J. Nedvěd), 57. Bicek (Kalla, Patera). Rozhodčí: Homola, Blecha - Novák, Bryška. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. Diváci: 1929.
Kladno: Cikánek - J. Nedvěd, D. Růžička, Kameš, Mrázek, L. Procházka, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - Valský, Kalla, Bílek - Smoleňák, Stieler, Eberle - Hovorka, Hašek, Bělohlav. Trenéři: Tatíček a Kopecký.
Sparta: Novotný - Macholda, Gulaši, Philipp, Husák, Jakub Kolář, O'Brien, Chmelíř - Kratěna, Bartánus, Hromas - Forman, Výborný, Kafka - D. Tůma, Pavel, Sovík - Pacovský, Karpov, Luňák. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.

Reklama

Související témata: