Hlavní obsah

Bartek si na gól počkal do poslední sekundy, pak mu dcera vnutila kytku

Nahoru a dolů. Nejdříve netrefil prázdnou branku, přitom už v letošní sezóně vstřelil dvaadvacet gólů, je nejproduktivnějším pardubickým mužem. Taková je několikaměsíční historie hokejisty Martina Barteka. On si ale počkal a rozhodl třetí čtvrtfinále se Zlínem. Prostřelil v samostatných nájezdech Tomáše Dubu a určil stav série 3:0 na zápasy. Jako odměnu mu po zápase malá dcera vnutila při rozhovoru kytku.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Martin Bartek z Pardubic se raduje po překonání zlínského brankáře Tomáše Duby ve čtvrtfinále play-off.

Článek

Měl jste nervy při nájezdu? Není čas na nervozitu, spíš jsem byl nervózní v prodloužení a ve třetí třetině, když jsem měl prázdnou bránu, ale po krásných přihrávkách jsem nedal. Tam se lámal zápas. Většinou to bývá, že když jeden nedá, tak dostane, ale ubojovali jsme to, zaslouženě jsme vyhráli.

Věděl jste, co uděláte, než jste jel na Dubu? Něco jsem měl v plánu. On vystrkuje hokejku, nevím, jestli čekal, že vystřelím tak rychle, dobře jsem to trefil, kdybych šel blíže, tak by to asi už chytil.

Zlínský gólman měl téměř padesát zákroků, vy jste dali jen dva góly... Chytal perfektně, vyhráli jsme, to je hlavní. Chvála bohu, že jsme dali první gól, měli jsme i více tlaku.

Vedete 3:0 na zápasy, jedna výhra vás dělí od postupu do semifinále. Je soupeř na lopatkách? To bych neřekl, v úterý půjde o vše, určitě na ně bude tlak, ale my bychom se měli dívat sami na sebe. Oni musí hrát. Musíme proměňovat šance, když to zabarikádují, tak nahazovat puky a dostat je pod tlak. Jejich mladí obránci neumí hrát pod tlakem.

Změnil se Zlín proti prvním dvěma utkáním? Neřekl bych, prostě vyčkávali. Je to těžké, my musíme hrát před fanoušky, my bychom se o ně ale neměli zajímat. Když vyhrajeme 1:0, tak budou všichni šťastní. Neměli bychom se tlačit, to by se nám mohlo vymstít. Na to Zlín čeká, v tom je velmi dobrý. Oni se nevracejí a čekají na brejky - třeba Leška. Musíme si dát pozor.

Jak vám bylo při oslabeních, zvláště, když jste hráli 80 sekund tři na pět?

To se mě neptejte, já je nehraji, na to máme specialisty. Zahráli to super, o tohle se nezajímám, já se zajímám o naše přesilovky. Doufal jsem, že vyhrajeme v prodloužení nebo nájezdech. Poměr čistých šancí vyzněl pro nás, vyhráli jsme zaslouženě.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice