Hlavní obsah

Doležal si odsedí jen jeden zápas, Nedvěd a Kalous mají zaplatit 30 tisíc

Disciplinární komise Asociace profesionálních klubů ledního hokeje rozhodla. Faulující slávistický útočník Jiří Doležal nebude dále trestaný, naopak faulovaný liberecký forvard Petr Nedvěd, který vhodil na střídačku Slavie lahev, má zaplatit pokutu deset tisíc korun. Trenér Liberce Jiří Kalous dvacet tisíc. To vše kvůli vyhrocenému nedělnímu utkání ve čtvrtfinále play-off.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Při druhém střetnutí Liberce se Slavií plály na ledě emoce a rozhodčí měli plné ruce práce.

Článek

„Oficiálně to nevím, ale nechci to vůbec komentovat. Disciplinární komise rozhodla, to je vše, co k tomu mohu říci,“ pověděl v úterý odpoledne Sport.cz Kalous. Inkriminovaný okamžik se stal v poslední třetině druhého utkání. Doležal narazil do Nedvědova kolena. Celkově sudí vyloučili v utkání třicet hráčů.

"Rozhodnutí disciplinární komise akceptujeme a to i přesto, že si nadále myslíme, že faul Doležala byl cílený a očekávali jsme z tohoto pohledu dodatečný trest. Petr po oba volné dny nebyl na ledě a jeho start v následujícím zápase je nepravděpodobný. Tím pádem je náš tým Doležalovým zákrokem citelně poškozen," reagoval generální manažer Liberce Ctibor Jech.

Doležal se po faulu popral s Andrejem Podkonickým, za to vyfasoval dva tresty do konce utkání a nemůže hrát ve středečním klání. Liberec chtěl další trest. U komise ale neuspěl. "Nemůžu na to nic říct, je to pro mě novina, ale pokud tomu tak skutečně je, tak to je příznivá zpráva," reagoval slávistický asistent Jiří Čelanský.

Kalous potrestán za vstup na led

Liberecký kapitán Nedvěd byl potrestán za vhozenou láhev na lavičku hostí. Dvojnásobnou sazbou byl ohodnocen trenér Kalous. "U něho se jedná o trest udělený za neoprávněný vstup na ledovou plochu," řekl ČTK předseda disciplinární komise Karel Holý.

„Velkou kaňkou bylo nahánění Petra Nedvěda. Odjel do nemocnice na magnetickou rezonanci,“ řekl pár minut po utkání liberecký asistent Filip Pešán.

„Řekli jsme si, že to budeme řezat, ale nechtěli jsme hrát zákeřně a nikoho zranit. Chtěli jsme ukázat, že je u nás čeká těžká bitva,“ komentoval zápas slávistický obránce Jiří Vašíček.

Reklama