Hlavní obsah

Nemáme se za co stydět, měli jsme nůž na krku, litoval zlínský Balaštík

Kapitán a nejlepší střelec hokejistů Zlína už svoji gólovou sbírku v letošní sezóně nerozšíří. Jaroslav Balaštík a jeho spoluhráči si museli podat ruce se soupeři z Pardubic. A to z jediného důvodu. Čtyřikrát ve čtvrtfinále prohráli a přišel konec představení ročníku 2010/2011. „Druhá třetina byla zlomová, měli jsme hodně šancí, ale nepodařilo se nám vstřelit gól. Pardubice ho daly, nám už potom asi chyběly síly,“ řekl Balaštík po úterní porážce 2:6.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Zdeněk Venera na lavičce hokejistů Zlína už v letošní sezóně nic nevymyslí. Konec přišel ve čtvrtfinále.

Článek

Zlín prohrál od roku 2005 šestnáct play-off zápasů na venkovních hřištích. Napomohla i tato bilance vašemu konci? To slyším poprvé, možná na tom něco bude, že se nám pár roků po sobě nedaří. Třeba příští rok, když postoupíme do play-off, tak na to upozorním a budeme to chtít prolomit.

Co rozhodlo o vašem letošním konci? Určitě zápasy doma, prohrát dvakrát, to není ideální, takto jsme si to nepředstavovali. Potom jsme prohráli první utkání v Pardubicích a v úterý to bylo buď, a nebo. Nepodařilo se, Pardubice zaslouženě vyhrály a postoupily.

Jak byste zhodnotil celou sezónu? Nemáme se za co stydět. Po rozpačitém začátku, kdy jsme po první čtvrtině měli patnáct bodů a byli asi na dvanáctém místě, tak jsme se dokázali zvednout. Toho si na mužstvu cením, dokázali jsme to zlomit. Dostali jsme se do první šestky a šli přímo do play-off. Tam nám to už ale poněkolikáté nevyšlo, to konečný výsledek trochu znehodnocuje.

Opravdu jste věřili, že máte sílu otočit sérii z 0:3 na 4:3? Nedívali jsme se dopředu. Chtěli jsme vyhrát čtvrtý zápas. Tam už hrajete s nožem na krku, hrajete o všechno. Jedno prohrané utkání a je konec sezóny. Chtěli jsme sérii dostat ještě do Zlína, ale nepovedlo se.

Radosti si Jaroslav Balaštík v play-off moc neužil, Zlín všchna čtyři utkání prohrálfoto: Právo/Jan Handrejch

Proč byly Pardubice lepší? Měly kádr z loňska, který byl ze tří čtvrtin stejný a zkušenosti z play-off jsou vždycky znát. V tom měly navrch. Tohle jsou nezapomenutelné zkušenosti pro každého hráče, play-off je jedinečné, hraje se nadoraz, každá chybička se trestá. A ty jsme udělali my, Pardubice nás trestaly, byly lepší. Věří si, mají soudržnost, že loni vyhrály dvanáct zápasů v řadě. To mužstvo si bylo vědomo své síly.

Jak zapomenout na prohrané čtvrtfinále? Ještě je brzo. Máme dva dny volno, sejdeme se v pátek, pak uvidíme, co bude dál. Zatím to nechme být.

Vám končí kontrakt ve Zlíně, chcete zůstat? Uvidíme, pár dní to nechám ležet, potom pomalu budu zjišťovat co a jak, ale rád bych zůstal. Ale nikdy nevíte.

Hodnocení zlínského trenéra Zdenka Venery
"Určitě se rozhodlo v domácích zápasech. Vědel jsem, že to bude v Pardubicích těžké, chtěli jsme ale sérii vrátit do zlína, chtěli jsme se chytit stébla. Výsledek 0:4 na zápasy je krutý, tak jednoznačné to nebylo, ale soupeř byl vždy o kousek lepší, postoupil zaslouženě."Venera dnes ukončil spolupráci se Zlínem, už nebude jeho trenérem.

Reklama

Související témata: