Hlavní obsah

Litvínov poprvé v sérii porazil Třinec, Slavia se ujala vedení nad Libercem

PRAHA

Hokejisté Třince ztratili první zápas ve čtvrtfinále play-off. Vítězové základní části ovládli oba domácí duely s Litvínovem, v prvním utkání na severu Čech ale zabodovali domácí a po vítězství 5:3 snížili stav série na 1:2. Ve druhém středečním utkání se poprvé představila na domácím ledě Slavia, která o víkendu dokázala urvat jeden bod v Liberci, a po výhře 5:2 se Pražané ujali vedení v sérii 2:1.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Hokejisté Litvínova oslavují s fanoušky vítězství nad Třincem.

Článek

Litvínov sice na úvod série musel vstřebat debakl 0:6, ale druhé utkání rozehrál velmi dobře a po pěti minutách vedl 2:0. Přesto nakonec prohrál 2:3, také kvůli dvěma inkasovaným gólům v oslabení. I ve třetím duelu Chemici otevřeli skóre, zápas se ale opět proměnil v drama.

Nejnapínavější okamžiky nabídla polovina utkání, kdy domácí po trefě Hudce přišli o těsný náskok, vzápětí znovu vedli po gólu Lukeše, ale ještě během stejné minuty bylo opět vyrovnáno zásluhou Zíba. A o druhé přestávce bylo veseleji v kabině Třince, jemuž těsně před pauzou zařídil vedení Růžička.

Podobně jako při utkáních proti Plzni se ale Litvínov před domácím publikem nehodlal vzdát. A jeho snaha přinesla ovoce. V 50. minutě bylo vyrovnáno po kuriózním gólu Kubáta, který rozhodčí nejprve neuznali a svůj verdikt k zoufalství hostů změnili až po apelu videorozhodčího. Konečnou podobu skóre určil v závěru utkání Lukeš gólem do opuštěné branky Ocelářů. Rozjetý Třinec tak přišel o možnost napodobit Pardubice a postoupit do semifinále bez prohry. Litvínov bude usilovat o vyrovnání série znovu na domácím ledě ve čtvrtek od 17:30.

Gólman Slavie Miroslav Kopřiva oslavuje vítězství nad Libercem.foto: ČTK/Kateřina Šulová

Liberec vyrovnal, víc ale nezmohl 

Hokejisté Liberce v emocemi zjitřeném nedělním duelu na domácím ledě vyrovnali stav série, ve středu ale měli lepší vstup do utkání domácí, které po první dvacetiminutovce hřál po brankách Krenželoka a Svobody dvougólový náskok. V prostřední části ale hosté zvedli hlavu a branky Vantucha a Trončinského v rozmezí pěti minut znamenaly vyrovnání. Jenže ještě před druhou přestávkou vrátil Slavii vedení Pospíšil.

A Bílí Tygři již ztrátu nedohnali. Naopak. V 55. navýšil vedení Pražanů Krenželok a dvě minuty před sirénou pečetil skóre Čermák. Slavia se tak ujala vedení v sérii 2:1, čtvrtý zápas se hraje v O2 Areně ve čtvrtek od 18:10.

Třetí zápasy čtvrtfinále play-off extraligy
Litvínov - Třinec 5:3on-line
Branky: 9. V. Hübl, 31. Lukeš, 36. V. Hübl, 50. Kubát, 60. Lukeš - 30. Hudec, 31. Zíb, 40. Růžička. Stav série: 1:2.
Slavia - Liberec 5:2on-line
Branky: 5. Krenželok, 20. Svoboda, 39. Pospíšil, 55. Krenželok, 58. Čermák - 29. Vantuch, 34. Trončinský. Stav série: 2:1.

Reklama

  3 : 1 Třinec - Pardubice 3 : 1 31. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články