Hlavní obsah

Zlín je bez trenéra, Venera skončil. Vrátit se může ale Čajánek z Ruska

PRAHA

Po třech letech řekl, odcházím. Jen pár hodin uplynulo od vyřazení hokejistů Zlína ve čtvrtfinále. Nyní má klub další starost navíc. Bude muset hledat nového trenéra, Zdeněk Venera končí. Kam zkušený kouč odejde, se zatím neví. Hovoří se například o Kometě Brno, ale také údajně o pražské Spartě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Bývalý trenér hokejistů Zlína Zdeněk Venera.

Článek

„Mám jednoho favorita, jméno ale neprozradím,“ uvedl Venera pro zlínský Deník. A kdo zamíří na lavičku Zlína?

„Poněvadž vše je hodně čerstvé a nepočítali jsme, že tak rychle skončíme ve čtvrtfinálové sérii s Pardubicemi, nový lodivod týmu pro další sezónu představen ještě nebude,“ potvrdil Patrik Kamas, manažer marketingu, komunikace a člen prezidia zlínského klubu.

Čajánek se může vrátit do Zlína 

Zlín se ale dočkal i dobré zprávy. Do klubu by se mohl vrátit Petr Čajánek z Ruska. „Během celé sezóny jsem byl s ním v kontaktu. Samozřejmě, že podmínkám v Rusku konkurovat zdaleka nemůžeme, ale Petr se netají touhou návratu domů do Zlína, kde má rodinu a děti,“ dodal pro zlínský Deník Venera, který úterní vyřazení s Pardubicemi považoval za kruté.

"Určitě se rozhodlo v domácích zápasech. Vědel jsem, že to bude v Pardubicích těžké, chtěli jsme ale sérii vrátit do Zlína, chtěli jsme se chytit stébla. Výsledek 0:4 na zápasy je krutý, tak jednoznačné to nebylo, ale soupeř byl vždy o kousek lepší, postoupil zaslouženě," dodal v úterý večer, poté za pár hodin ve Zlíně skončil.

Reklama