Hlavní obsah

Nedvěd nastoupil a slávistické publikum mu nadávalo. Nezabývám se tím, tvrdí

Jan ŠkvorSport.cz
Aktualizováno

Bude hrát, nebo ne? Nad startem libereckého kapitána Petra Nedvěda ve třetím čtvrtfinále na ledě Slavie visel od nedělního duelu na severu Čech, ve kterém jej fauloval Jiří Doležal, otazník. Zkušeného matadora trápilo zraněné koleno, nakonec ale ve středu na soupisce Bílých Tygrů figuroval. „Rozhodl jsem se ráno v den zápasu po rozbruslení. Koleno vydrželo,“ hlásil po utkání Nedvěd. Ani on ale porážce svého týmu nezabránil.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Liberecký kapitán Petr Nedvěd.

Článek

Kdy jste se definitivně rozhodl, že do zápasu nastoupíte?

Ráno po rozbruslení. To vám dá určitou indikaci, jestli můžete, ale spíš to je jen krasobruslení. Čekáte, jak se to bude vyvíjet v zápase. Jde o to, jestli to vydrží souboje a hru, kterou potřebujete hrát. Na to jsem si musel počkat do zápasu.

A v něm se to vyvíjelo jak?

Pocitově to bylo lepší než jsem si myslel. Koleno vydrželo, to je důležitý. Ale ještě důležitější je, že jsme prohráli. Jako mančaft jsme nepodali dobrý výkon, ve čtvrtek musíme zabrat, nemůžeme nechat jít Slavii do vedení 3:1.

Ani podvědomě jste tedy koleno na ledě nešetřil?

Když skočím na led, myslím na hokej. V podvědomí to samozřejmě je, ale je potřeba to dát stranou a víc se soustředit na hru.

Po druhém zápase v Liberci, který jste po ataku Doležala nedohrál, jste říkal, že slávisté do vás šli s úmyslem vás zranit. V Praze už to bylo v pořádku?

Ano. Bylo to jako zápas a dvě třetiny v Liberci. Je to play-off, hrálo se tvrdě. Absolutně nic jsem v tom neviděl.

Měli jste zvýšenou motivaci i právě kvůli závěru druhého utkání?

To jsme vůbec neřešili, přijeli jsme sem hrát hokej a vyhrát, což se nepovedlo.

Všiml jste si, že na soupisce Slavie figurovalo jméno Doležal? Tomáš, bratr distancovaného Jiřího, na ní měl dokonce stejné číslo 71...

Vůbec jsem si nevšiml, že by tam někdo takový byl.

Ovšem reakci slávistického publika, které na vás vulgárně pokřikovalo, jste si jistě nevšimnout nemohl...

Té jsem si samozřejmě všiml. To patří k play off. Mám určitě jiné problémy, než se zabývat tímhle. Samozřejmě to může někoho vyhecovat, ale já to nijak nevnímám.

Na Slavii jste v průběhu druhé třetiny dokázali smazat dvoubrankový náskok soupeře, nakonec jste ale ještě třikrát inkasovali a v sérii prohráváte 1:2. Co vám v Praze scházelo k tomu, abyste uspěli?

Počínaje mnou a konče posledním hráčem nikdo nepodal takový výkon, jaký jsme si přáli.

Co tedy do druhého dne vylepšit?

Hlavně hru v naší třetině. Když ji vyřešíme, věřím, že směrem dopředu máme dost dobrých hráčů, kteří umějí dávat góly. Ve finále je nejlepší obrana útok a my musíme hrát víc u branky soupeře. To se nám ve třetím zápase nedařilo, oproti zápasům v Liberci jsme Slavii nedostávali tolik pod tlak. To pak nemůžou padat žádné góly.

Právě. Vždyť nejpilněji střílejícím hráčem byl zadák Trončinský...

To je pravda! My útočníci musíme na Kopřivu daleko víc střílet. Když nestřílíš, góly nedáš.

Slavia sice nedisponuje hvězdným kádrem, v předkole ovšem dokázala vyřadit Karlovy Vary, teď vede nad vámi. V čem je její největší síla?

Rozhodně není náhoda, že Vary porazila. Má nejzkušenější obranu v lize, vynikajícího brankáře, ty góly vepředu navíc vždycky dá. Na druhou stranu si myslím, že máme dobrý mančaft na to, abychom ji porazili.

To ale musíte hrát úplně jinak než ve středu...

Pravda, Slavia byla jasně lepší. Musíme začít úplně jinak a dostat soupeře pod daleko větší tlak. A vyvarovat se chyb, které jsme udělali.

Pokud se vám to nepovede, postup do semifinále se vám o dost vzdálí...

Je to jednoduchá matematika. Je to úplně stejný jako po tom prvním zápase v Liberci, kdy jsme museli taky vyhrát. Na druhou stranujsme se sami dostali zbytečně pod tlak, ten první zápas jsme si prohráli sami.Kdyby Slavia vedla 3:1, nebyl by to konec série, ale bylo by těžký vyhrát třikrát po sobě. Takže tu musíme ve čtvrtek vyhrát.

Reklama

Související témata: