Hlavní obsah

Litvínov vyrovnal sérii proti Třinci, Slavia potřetí porazila Liberec

PRAHA

Hokejisté Litvínova vyhráli i druhý zápas na domácím ledě a srovnali čtvrtfinálovou sérii play off s Třincem na 2:2 na zápasy. Severočeši tentokrát porazili vítěze základní části 4:2, když u dvou branek asistoval František Lukeš. Slavii Praha už chybí k postupu do semifinále jediná výhra, ve čtvrtém utkání série porazila Liberec 4:3 a vede už 3:1 na zápasy.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Branku Litvínova oslavují Richard Jareš (vlevo) a František Lukeš

Článek

Vyhecovaný víkend, který Slavia s Libercem sehrála pod Ještědem je zapomenut a navrch mají nyní Pražané. Na jedno vítězství z Liberce sešívaní navázali dvěma výhrami na domácím ledě a v sobotu bude mít na severu Čech mečbol k postupu mezi nejlepší čtyřku.

Čtvrté utkání přitom začal lépe Liberec, už v páté minutě se prosadil obránce Štich. Už po dvou minutách ale odpověděl Svoboda a když se ještě v první třetině trefili i Vašíček a Vondrka, bylo jasné, že hosté mají před sebou velmi těžký úkol. Kapitán Bílých tygrů Nedvěd v závěru jen snižoval na 2:4 a druhý gól Šticha dvě vteřiny před koncem už nemohl vůbec nic řešit.

Litvínov v zahajovacím utkání série vyfasoval šestku, ale oklepal se, třetí zápas patřil jemu. A to díky přesilovým hrám, třikrát uspěl. I proto chtěli hráči Třince tentokrát hrát čistě a disciplinovaněji. Jenže byla to znovu početní výhoda, která dostala domácí v první třetině zpátky do hry, když Hübl srovnal na 1:1.

Ve druhé třetině pak Jánský a Majdan v rozmezí pouhých tří minut dopřáli Litvínovu dvoubrankový náskok, na který ještě těsně před druhou sirénou odpověděl Martin Růžička. Stejný hráč se ale osm minut před koncem z úniku neprosadil a naopak za domácí upravil na konečných 4:2 obránce Jareš v dvojnásobné přesilovce.

Čtvrté zápasy čtvrtfinále play off hokejové extraligy
Litvínov - Třinec 4:2on-line
Branky: 15. V. Hübl, 32. Jánský, 35. Majdan, 53. Jareš - 8. Polák, 40. M. Růžička.
Slavia - Liberec 4:3on-line
Branky: 7. T. Svoboda, 14. Vašíček, 18. Vondrka, 36. Micka - 5. a 60. Štich, 51. P. Nedvěd.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články