Hlavní obsah

Litvínov i podruhé doma zdolal Třinec a vyrovnal čtvrtfinále

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova i podruhé doma porazili Třinec a po výhře 4:2 vyrovnali stav čtvrtfinálové série na 2:2 na zápasy. Severočeši sice prohrávali gólem inkasovaným při vlastní přesilovce, ale pak třemi brankami otočili výsledek a výhru už uhájili. Série hraná na čtyři vítězné zápasy bude pokračovat v sobotu v Třinci.

Článek

Litvínovu se vrátil do sestavy po jednozápasové nucené pauze za trest ve hře ve druhém utkání útočník Jánský. Benzina začala aktivně, přičemž v úvodu měl největší šanci Lukeš, ale minul. V osmé minutě se dočkal vedení ve vlastním oslabení Třinec. Brankáři Volkemu sebral puk Polák za brankou, objel ji, litvínovský gólman stačil jeho první pokus ještě skokem do brankoviště zachránit, ale na dorážku už nestačil.

Za dvě minuty opět při Hudcově trestu unikl znovu Polák, jeho pokus však minul levou tyč Volkeho branky. Vzápětí se na druhé straně řítil sám na Hamerlíka Kubinčák, ale přestřelil. Za Třinec pak zahrozil po drzé kličce na modré čáře Zíb. Litvínov se dočkal vyrovnání v 15. minutě, když po osmi vteřinách potrestal Polákovo vyloučení dorážkou Viktor Hübl. Vzápětí vyškrábl Hamerlík lapačkou střelu Jánského.

Na začátku druhého dějství při hře čtyř proti čtyřem unikal Kubinčák, ale zakončení se mu nevydařilo. V další šanci už při krátké přesilovce domácích nezamířil přesně Gerhát. Na druhé straně nadělala problémy Volkemu Koudelkova střela, vzápětí jej prověřil i Polák. V 29. minutě po závaru Třince odvrátil puk z brankoviště Gerhát.

Skóre se měnilo ale ve 32. minutě na druhé straně. Rozjetý Jánský dostal ideální přihrávku od Jenáčka zpoza branky a nekompromisní střelou do odkryté branky otočil stav. Litvínovský gólman pak vykryl při Kubátově trestu Hrabalovu šanci a v 35. minutě už vedl Litvínov 3:1. Majdan se protlačil před branku a jak potvrdil videorozhodčí, dostal puk za brankovou čáru.

Vzápětí měl další šanci Černošek, ale zblízka Hamerlíka nepřekonal. Pokračující litvínovský tlak Oceláři přestáli a pak se začali tlačit za zkorigováním stavu. Kohn ještě ve dvou šancích v rychlém sledu neuspěl, ale při Lukešově trestu se trefil z levého kruhu 15 vteřin před druhou pauzou Růžička.

Litvínov měl v závěrečné části nejdříve šance pojistit náskok. Jánský po Kracíkově akci těsně minul. Při Richtrově vyloučení vyslal tři tečované střely Černošek. Další minuty patřily Třinci, ale gólem neskončila obrovská šance Hudce, ani Bonkův únik. Litvínov odolal i při Jarešově pobytu na trestné lavici.

Fauly Richtra a Krajíčka pak ale nabídly domácím na 41 vteřin přesilovku pěti proti třem a tři minuty před jejím koncem pojistil výsledek ránou od modré čáry obránce Jareš. Náskok Litvínov uhájil v závěru i v oslabení a pak při power play Ocelářů.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Benzina Litvínov - HC Oceláři Třinec 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 15. V. Hübl (Lukeš), 32. Jánský (Jenáček), 35. Majdan (Skuhrovec), 53. Jareš (Lukeš, Jenáček) - 8. Polák, 40. M. Růžička (D. Květoň, Krajíček). Rozhodčí: Hribik, Fraňo - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6900. Stav série: 2:2.
Litvínov: Volke - Černošek, Kubát, Stříteský, Jareš, Martinka, Skuhrovec - Bojer, Vopat, Trávníček - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Jánský, Kracík, Jenáček - Majdan, Gerhát, Heinisch. Trenéři: Kýhos a Kučera.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Seman, Krajíček, Zíb, Richter, Hudec, Lojek - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Polanský, V. Polák - Kohn, Peterek, Orsava - Hrňa, McGregor, Koudelka. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata: