Hlavní obsah

Hokejisty Sparty by prý mohl vést současný kouč Pardubic Jandač

PRAHA

Uznávaný kouč Josef Jandač by podle informací deníku Sport mohl vést od nové sezóny hokejisty pražské Sparty, pro které skončila současná sezóna zklamáním v podobě účasti ve skupině o udržení. Asistentem současného trenéra Pardubic a zároveň bývalého asistenta reprezentačního kouče Vladimíra Růžičky, by se pak měl stát Richard Žemlička, jedna z největších postav sparťanské historie.

Foto: Petr Horník, Právo

Hokejový trenér Josef Jandač

Článek

Podle Sportu je již dohoda, po níž dlouho toužil sparťanský generální manažer Petr Bříza, již připravena a stačí jen doladit její detaily. Pak by podpisu smlouvy nemělo nic stát v cestě a Jandač nastoupí jako nový hlavní kouč na střídačku slavného klubu.

Přestože má mezi oběma stranami již existovat ústní dohoda o spolupráci, Jandač je opatrný. "Neslyším o tom poprvé. Ale já se teď soustředím výhradně na Pardubice a na naše play off . Myslím, že jsme tam ještě neřekli poslední slovo. A vždycky jsem řešil svou budoucnost až po sezóně a teď tomu nebude jinak," řekl listu Jandač.

Podobně tajemný zůstává zatím i Bříza. "Samozřejmě se zabýváme složením celého realizačního týmu, posilujeme sportovní úsek s výhledem na další roky. Ale co se trenérů týče, zatím konkrétní jména komentovat nebudeme, protože se jedná jen o spekulace," prohlásil Bříza.

Sparta touží co možná nejrychleji napravit blamáž z probíhající sezony, kdy hvězdný kádr zklamal a místo očekávané jízdy za titulem nasměroval klub do skupiny o udržení. I proto by se měl sportovním manažerem brzy oficiálně stát Otto Sykora, který šéfoval německému Norimberku, s Břízou již nyní spolupracuje a podílí se na výběru posil.

Pokud se Jandač skutečně stane novým trenérem Sparty, velmi pravděpodobně bude jeho asistentem dlouholetá opora a kapitán Pražanů Žemlička, jenž si trénování vyzkoušel v první lize u mužstva Berouna. "Nabídka Sparty se neodmítá. Když by přišla, šel bych do toho," ujistil již před časem Žemlička.

Reklama

Související témata: