Hlavní obsah

Třinec rozdrtil Litvínov, Slavia promarnila první mečbol

PRAHA

Jediný klub mohl v sobotních čtvrtfinálových zápasech play-off hokejové extraligy slavit postup mezi poslední čtyři. Slavia ale svou roli nezvládla a sezónu Bílým Tygrům z Liberce ještě neukončila, když na severu Čech podlehla 0:2. Vítěz základní části Třinec přivítal Litvínov, který mu v minulých zápasech zatápěl a vyrovnal sérii, jenže doma Oceláři smetli soupeře 6:1 a k postupu do semifinále jim chybí poslední výhra.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Třinecký Václav Varaďa střílí čtvrtý gól, v brance Litvínova se tomu marně snaží zabránit Martin Volke.

Článek

Třinec začal čtvrtfinále excelentně, dvěma domácími výhrami. Pak se ale dobře promazaný stroj zadrhl. Litvínov se doma probral k výtečným výkonům a sérii srovnal. Jenže za hranicemi města se odhodlání Chemiků vytrácí, v Třinci kralovali opět Oceláři. Jednoznačné vítězství 6:1 je posunulo jen krůček od postupu do semifinále.

Na severu Moravy bodoval především Růžička, který byl u tří branek domácích, dvě připravil a jednu sám dal. Čisté konto zrušil brankáři Hamerlíkovi až v samotném závěru Jánský, když v 59. minutě proměnil přesilovku a kosmeticky upravil skóre.

První ze tří nutných kroků k postupu zvládl Liberec, který doma udolal Slavii 2:0 díky brankám Vaka a Nedvěda. Jenže aby šli Liberečtí dál, musejí vyhrát také dva další zápasy.

"Vybojovat postup bude strašně těžké,“ uvědomoval si před utkáním liberecký kouč Jiří Kalous. A to samé platí i po vítězném zápasu. Bílí Tygři nyní jedou k šestému duelu do Prahy a tam chce Slavia sérii definitivně ukončit.

Páté zápasy čtvrtfinále play-off extraligy
Třinec - Litvínov 6:1on-line
Branky: 12. Lojek (M. Růžička, Hudec), 15. Kohn, 25. D. Květoň (Polák, Zíb), 39. Varaďa (M. Růžička), 41. M. Růžička (Varaďa, Bonk), 43. Polanský - 59. Jánský (Jareš, Lukeš). Stav série: 3:2.
Liberec - Slavia 2:0on-line
Branky: 35. Vak (Bartovič, Trončinský), 57. Nedvěd. Stav série: 2:3.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec