Hlavní obsah

Liberecký hrdina Vošvrda: Chceme vyhrát i na Slavii a vybojovat sedmý zápas

LIBEREC

Poprvé vkročil do letošního play off až ve čtvrtém zápase tvrtfinálové série se Slavií, když po první třetině vystřídal jedničku Pince. V Praze tehdy inkasoval jen jediný gól, ale porážce už zabránit nemohl. V pátém utkání v Liberci dostal brankář Tomáš Vošvrda šanci hned od začátku utkání a za svá záda nepustil jedinou střelu. Především jeho zásluhou Liberec snížil v sérii na 2:3 na zápasy.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Liberecký brankář Tomáš Vošvrda likviduje šanci Tomáše Micky ze Slavie.

Článek

"V první třetině jsme udělali několik hrubých chyb, které nás mohly stát zápas, ale Tomáš Vošvrda to pochytal. Musíme mu poděkovat, že nás podržel, protože Slavia měla několik smrtících přečíslení," chválil po zápase svého spoluhráče kapitán Bílých tygrů Petr Nedvěd.

Že bude tentokrát brankářskou jedničkou, se jednadvacetiletý gólman dozvěděl vlastně už po předchozím utkání v Praze a žádné nervy z toho neměl. "Celou sezónu mi bylo řečeno, že se něco takového může stát, tak ať jsem nachystaný. Takže když už k tomu došlo, tak jsem to bral jako hotovou věc. Připravil jsem se a taky mi kluci hodně pomohli. Tahali jsme společně za jedno velké lano," řekl po sobotní výhře Vošvrda.

Právě on byl ale tím nejdůležitějším článkem, jen v první třetině překazil hráčům Slavie několik slibných šancí a při své první vychytané nule v extraligovém play off zneškodnil celkem třicet pokusů soupeře. Nejhůře mu bylo pochopitelně při přesilové hře Slavie v závěru utkání, kdy hráli hosté dokonce v šesti proti třem. "Ale přežili jsme to, byl to asi nejdůležitější moment utkání," myslí si.

Nedvěd: Bilance na Slavii? To je voda pod mostem

"Nastoupili jsme tentokrát jako úplně jiný tým a řekli si, že budeme bojovat třetinu od třetiny. Nehodlali jsme to vzdát, po vítězství jsem cítil strašnou úlevu. Teď chceme vyhrát i na Slavii. Ta ví, že teď musí. Bude to šíleně ubojovaný zápas, hodně osobních soubojů. A já pevně věřím, že tam uspějeme a přijedeme zpátky na sedmý zápas," prohlásil Vošvrda bojovně.

V pražské O2 Areně přitom Liberec v letošní sezóně zatím čtyřikrát prohrál s hrozivým celkovým skóre 7:18. "Ta bilance nás moc nezajímá, to je voda pod mostem. Když budeme mít takový herní projev jako v posledním zápase, tak můžeme uspět. Udělali jsme první krok, abychom sérii otočili, a pro naše sebevědomí je dobré, že jsme si ukázali, že můžeme Slavii porazit," věří i Nedvěd.

Reklama

Související témata: