Hlavní obsah

V pondělí bude na Slavii hořet led!, vzkazuje Liberci Vondrka

V předchozích čtyřech zápasech play off nastříleli hokejisté pražské Slavie celkem patnáct branek, jenže v sobotu jim jejich střelný prach proti Liberci totálně vyschnul. Náhradníka Vošvrdu sice především v první třetině zasypali střeleckými pokusy, ale cestu do domácí branky nenašli. A to dokonce ani v přesilové hře na konci zápasu, kdy hráli dokonce v šesti proti třem.

Foto: René Volfík, ČTK

Hokejista Slavie Michal Vondrka (uprostřed)

Článek

Proti Slavii tentokrát nastoupil brankář Tomáš Vošvrda, jehož z posledních pěti třetin překonali sešívaní jen jednou. Žádnou vědu z toho ale nedělají. "Neodrážely se k nám puky, měli jsme smůlu. Myslím, že v jejich gólmanovi to není," zpochybňoval kvality soupeře útočník Michal Vondrka.

"Tentokrát nám nebylo souzený, aby to tam spadlo. Brankář chytal dobře, ale i on určitě ví, že měl taky hodně štěstí," přidal se obránce Jiří Vašíček, který v první třetině strávil s týmem jen úvodních osm minut. V oslabení mu totiž nešťastně šlápl na nohu Podkonický a on s bolestivou grimasou odkulhal do kabiny.

"Byl to takový šlapák, ale věřím, že to nebylo schválně. Nebo aspoň doufám," usmíval se už po zápase neúprosný bek, na kterém bylo od druhé třetiny vidět, že není ve své kůži. "Bylo to nepříjemné, ale musel jsem to vydržet a do dalšího zápasu už to snad bude v pořádku," přeje si Vašíček.

Přesilovky se slávistům nedaří, tak to zkusili v šesti 

Slavia prohrávala v Liberci 0:1, když čtyři minuty před koncem dostala možnost hrát přesilovku pět na tři. Hostujícímu kouči Vladimíru Růžičkovi taková výhoda ale evidentně nestačila a místo brankáře Kopřivy poslal na led ještě šestého hráče. Výsledek takového risku? Druhý inkasovaný gól po střele Nedvěda, který prakticky rozhodl o výsledku zápasu.

"Že jsme zkusili power play moc brzo? To byla volba Vládi Růžičky. Přesilovky nám teď moc nejdou, tak jsme mysleli, že v šesti to bude třeba lepší. Nepovedlo se, ale někdy je možná lepší prohrát třeba o sedm gólů, takže jsme to zkusili," obhajoval po zápase odvážný krok trenéra kapitán Slavie Petr Kadlec.

Zaskočený tím nebyl ani jeho protějšek z Liberce, útočník Petr Nedvěd. "Nepřekvapilo mě to, protože je to do určité míry správný krok. Za daného stavu se už toho nedá moc vymýšlet. Ne každý trenér si na to troufne. Tentokrát to dopadlo dobře pro nás, ale mohli z toho dát góly a plácali by Růžičku po zádech," řekl.

Se svými spoluhráči odvrátil první mečbol Slavie, ale teď má před sebou těžký úkol - uspět na pražském ledě. "Liberec je silný soupeř a určitě jsme si nemysleli, že je porazíme třikrát za sebou. Ale určitě teď budeme chtít doma uspět," tvrdí Kadlec a jeho spoluhráč Vondrka má jasno: "Do zápasu v Praze půjdeme naplno a budeme se snažit urvat vítězství. V pondělí bude na Slavii hořet led!" vzkazuje.

Reklama