Hlavní obsah

Kladno v Brně střelecky zcela propadlo a prohrálo 0:3

BRNO

Hokejisté předposledního Kladna po třech výhrách za sebou ze série domácích zápasů prohráli v 6. kole skupiny o udržení v extralize na ledě Brna 0:3 a v play out zůstávají ze tří vystoupení mimo svůj led bez bodu. Kometa naopak i potřetí v před vlastním publikem nezaváhala. Vítěznou branku vstřelil v 39. minutě Radek Procházka a další góly přidali až v posledních čtyřech minutách Jozef Balej a Richard Stehlík. Kladno sice odvedlo snaživý výkon, v koncovce si ale počínalo zoufale a Sasu Hoviho nepřekonalo.

Článek

Kometa se třemi juniory v sestavě hledala dlouho herní rytmus. Kombinační souhra končila většinou na nepřesnostech a k ohrožení brankáře Cikánka se domácí hokejisté dostali jen zřídka. K získání náskoku Brňanům nepomohly hned v úvodu zápasu ani tři přesilové hry. Ani v početní výhodě totiž většinou značně složité akce nevedly k vypracování vyložené šance. Kladno na tom bylo herně podobně, vypracovalo si sice více slibnějších příležitostí, v koncovce však nevyzrálo na brankáře Hoviho.

Ve druhé třetině sice hosté přidali na tempu, získali územní převahu, zakončení bylo ještě zoufalejší než v první dvacetiminutovce. Smoleňák. Patera, Bělohlav měli vychýlenou mušku. Kladno dokonce nezužitkovalo ani dvouminutovou přesilovku pět na tři po faulech brankáře Hoviho a Křivohlávka. Zdlouhavým kombinacím chyběla odvaha k zakončení, dvakrát hosté dokonce opustili v těchto momentech po vlastních chybách útočné pásmo.

Dlouhé pasáže nezáživného hokeje spojené s čekáním na branku ukončil až ve 39. minutě Radek Procházka. Ten pohotově vrátil do sítě kotouč, který stačil vyrazit jen před něj brankář Cikánek.

V závěrečné třetině Kladno ještě zvýšilo svoje úsilí. Ovšem ani snaha nezvrátila střeleckou nemohoucnost. Další sólové nájezdy neproměnili ani Bicek a Patera. Kladenská marnost vyvrcholila při další 48 vteřinové přesilovce pět na tři bez zakončení. Kometa se v závěru naopak probrala a své vítězství si pojistila dalšími dvěma góly Baleje a obránce Richarda Stehlíka.

Skupina o udržení v hokejové extralize - 6. kolo:
HC Kometa Brno - HC Vagnerplast Kladno 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 39. R. Procházka (Hubáček, Erat), 57. Balej (Kvapil, Dlouhý), 59. R. Stehlík (Polodna). Rozhodčí: Husička, Homola - Bryška, Novák. Vyloučení: 7:6, navíc J. Nedvěd (Kladno) 10 min. Bez využití: Diváci: 2742.
Brno: Hovi - Mojžíš, Malec, Ostrčil, Bičánek, Protivný, Štindl, R. Stehlík, Dlapa - Balej, Dlouhý, Kvapil - Hubáček, R. Procházka, Erat - Širokovs, Polodna, Houdek - Jankovič, Křivohlávek, O. Stehlík. Trenéři: Lubina a Číhal.
Kladno: Cikánek - J. Nedvěd, D. Růžička, Kameš, Mrázek, L. Procházka, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - Valský, Kalla, Bílek - Hovorka, Hašek, Bělohlav - Smoleňák, Stieler, Eberle. Trenéři: Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články