Hlavní obsah

Mladá Boleslav zdolala Spartu a přiblížila se Kladnu na tři body

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté poslední Mladé Boleslavi zvítězili v 6. kole skupiny o udržení v extralize nad pražskou Spartou 4:2, i potřetí v play out doma uspěli a snížili svou ztrátu na třinácté Kladno na tři body. Ve vzájemné utkání se Spartou uspěl Bruslařský klub po čtyřech porážkách za sebou.

Článek

Od úvodního hvizdu utkání bylo patrné, že proti sobě nastoupila mužstva s rozdílnými úkoly. Hostující hráči Sparty hráli bezstarostný hokej, na rozdíl od domácího mužstva Mladé Boleslavi, které nutně potřebovalo zvítězit. Boleslavští také od začátku zjevně bojovali o každý kotouč a jejich aktivita se jim vyplatila. Skóre otevřel ve čtvrté minutě a navíc při vlastním oslabení Boháč, který těsně před gólmanem Sparty Pöpperlem tečoval prudkou Marušákovu střelu od pravého mantinelu. Více domácí tým ze své převahy v první třetině nevytěžil.

Výrazně produktivnější byli domácí v prostřední části, kdy dokázali vstřelit tři branky a podařilo se jim výrazně odskočit ve skóre. Druhou branku domácích vstřelil Vrbata, který dorazil puk vyražený sparťanským gólmanem po střele útočníka Demela.

Poté měla Sparta dobrou příležitost snížit, když byl v samostatném úniku před brankářem Schwarzem faulován hostující Hromas a za zákrok obránce Dudáše bylo nařízeno trestné střílení. Ovšem gólman Schwarz dokázal Hromasovu střelu tečovat nad svou branku. Hříšník Dudáš si o chvíli později napravil reputaci, když se k němu po Divíškově vyhrané buly dostal kotouč a boleslavský obránce vymetl tvrdou střelou levý horní roh Pöpperleho klece.

Domácí tým byl při chuti a Spartu přehrával, čímž si vynutil také trestné střílení na své straně za faul sparťanského brankáře, který při samostatném úniku podrazil útočníka Bahenského. Ten jako exekutor nájezdu neselhal a bez velkého vymýšlení gólmana Sparty přesnou střelou propálil.

Do závěrečné třetiny Sparta přeskupila útoky a do branky poslala mladíka Novotného. Domácí tým povolil ve své aktivitě a hosté zápas zdramatizovali. První branku Sparty vstřelil útočník Broš, který šikovně objel Schwarzovu branku a zasunul kotouč do poloodkryté branky Boleslavi. Uprostřed třetí třetiny přidal druhou branku Chmelíř po krásné Kafkově akci při vlastním oslabení. Dvoubrankový náskok ale už domácí udrželi.

Skupina o udržení v hokejové extralize - 6. kolo:
BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha 4:2 (1:0, 3:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 4. Boháč (Marušák, Divíšek), 26. Vrbata (Demel), 32. Dudáš (Divíšek), 33. Bahenský z trestného střílení - 44. Broš (Kratěna), 50. Chmelíř (Kafka, O. Látal). Rozhodčí: Hodek, Hrubý - Podrazil, Kajínek. Vyloučení: 5:8. Bez využití. V oslabení: 1:1. Diváci: 2990.
Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Mikuš, Marušák, Macháček, Benda, Dudáš - Pabiška, Divíšek, Boháč - A. Padělek, Vrbata, Demel - Loskot, Štefanka, Bahenský - Tvrdík, Plodek, Matějovský. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.
Sparta Praha: Pöpperle (41. Novotný) - Macholda, Gulaši, Philipp, Husák, Chmelíř, O'Brien, Matějíček - Ton, D. Výborný, S. Treille - Kratěna, Broš, Bartánus - O. Látal, Kafka (30. Pacovský), Hromas - od 41. navíc Pavel. Trenéři: Hořava a Rulík.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články