Hlavní obsah

Dudáš se vrátil po trestu a připsal si premiérovou trefu

MLADÁ BOLESLAV

Návrat po třízápasovém trestu oslavil obránce Martin Dudáš z Mladé Boleslavi svou premiérovou trefou v extralize. Třiadvacetiletá lednová posila Bruslařského klubu z Vítkovic upravila v 32. minutě duelu 6. kola skupiny o udržení proti Spartě na 3:0 a při konečném výsledku 4:2 si tak Dudáš připsal vítězný gól.

Článek

"Určitě mě můj gól velmi potěšil a hlavně pomohl k tomu, že jsme Kladno dotáhli na tři body. Před mým gólem bylo velmi důležité dobře vyhrané buly Tomáše Divíška a já jsem do toho praštil, protože v tu chvíli nemělo cenu nad něčím přemýšlet. Jsem rád, že se to povedlo v takhle důležitém utkání," řekl novinářům po utkání Dudáš, který pykal za faul na kladenského Radka Bělohlava z druhého kola play out.

Rozdíl v nasazení Mladé Boleslavi a Sparty byl v utkání patrný. "Podle mě se bojuje každý zápas. Sparta možná nemá takové nasazení. Nám jde o to, abychom nešli do baráže, a tak musíme bojovat o každý puk. Určitě ale nechtějí sparťané jenom odevzdat zápas bez boje. To nechce nikdo," prohlásil Dudáš.

Mladá Boleslav získala po dvou třetinách čtyřbrankový náskok, v závěrečné třetině Sparta dvěma góly zápas zdramatizovala. "Tak trochu jsme asi podvědomě povolili a dostali jsme Spartu na dostřel. Včas jsme ale začali zase dojíždět puky a vracet se," uvedl si Dudáš. Mladá Boleslav po výhře opět stíhá Kladno, které prohrálo v Brně. "My jsme museli dnes zvítězit, což se povedlo a naše šance vyhnout se baráži pořád žije. Porveme se o to do konce," dodal Dudáš.

Reklama

Související témata: