Hlavní obsah

Zakopaný pes byly pro Budějovice přesilovky, řekl vítkovický dlouhán Malík

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Deset sezón poznával nejlepší hokejovou ligu světa. Téměř dva metry vysoký obránce Marek Malík hrál ve čtyřech klubech NHL. To je ale minulost. V neděli postoupil ostravský rodák s Vítkovicemi do semifinále play off extraligy, České Budějovice prohrály 2:4 na zápasy. „Rozhodlo i trochu štěstíčko,“ přiznal s úsměvem po zápase pětatřicetiletý zadák.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Marek Malík (vlevo) a Jiří Burger se radují z branky do sítě Českých Budějovic.

Článek

V šestém utkání hrály Budějovice v první třetině deset minut v početní výhodě, ale gól nedaly... Myslím, že to byl klíč k zápasu. Na začátku jsme jim dali několik přesilovek a nevyužít to pětkrát za sebou v šestém rozhodujícím utkání play-off, v tom pro ně byl určitě zakopaný pes. Pro nás bylo super, že jsme to ubránili, pak jsme dali dva góly a ve zbytku už to udrželi.

V celé sérii nepadalo hodně gólů, čím si to vysvětlujete? Narazily na sebe dva vyrovnané mančafty a celá ta série byla hodně vyrovnaná a kvalitní co do výkonů v zápasech. Někdy to byl více boj než hokej, ale já jsem počítal s tím, že to bude vyrovnaná a napínavá série až do konce. Rozhodlo i trochu štěstíčko.

Kolik vám tato série vzala sil? Každé první kolo play-off bývá vždycky nejhorší, protože všichni mají hodně sil. Jak jsme na tom my, to uvidíme asi nejlépe v dalším kole.

Ve dvacáté minutě jste vstřelil druhý gól, jak jste to viděl? Viktor (Ujčík) to zavezl a trochu stáhl jejich křídlo, které mě mělo bránit, pak mi to dal a mně se tam úplně otevřel prostor, tak jsem to tam jen napálil, protože tam před bránou navíc clonili dva naši hráči. Ruda Huna tam odvedl perfektní práci cloněním a Honza Káňa byl zase připravený na dorážku, ale trošku se štěstím to rovnou prošlo mezi nohama. Myslím ale, že i kdyby to neprošlo, tak by z toho byla gólová příležitost, takhle to potřebujeme hrát.

Oba nedělní góly zařídili obránci, to vás musí těšit, ne? Útočníci nás drželi celou dobu, tak jsme jim to dnes trochu ulehčili a vzali to na sebe.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín