Hlavní obsah

Postupu přes Litvínov si moc cením, tvrdil třinecký Peterek

LITVÍNOV

Třinec po osmi letech postoupil do semifinále hokejové extraligy. Čtyřmi brankami v řadě otočil v pondělí nepříznivý vývoj šestého čtvrtfinálového duelu v Litvínově a vyhrál sérii 4:2 na zápasy. Významné mety dosáhl ve vítězné bitvě třinecký útočník Jan Peterek, který zvyšoval na 3:1 pro svůj tým a byl to pro něj jubilejní 250. gól v součtu české extraligy a reprezentace.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Třinecký Jan Peterek (vpravo) přispěl k porážce Litvínova jedním gólem a s 250 vstřelenými brankami v extralize a reprezentaci se stal 59. členem Klubu hokejových střelců.

Článek

„Jsem rád, že to mám za sebou a už se mě nebude nikdo ptát, kdy tuhle hranici překonám. První ligový gól jsem dal za Vítkovice v roce 1989 a vážím si toho, že jsem vydržel tak dlouho. A úsměvné je, že v reprezentaci jsem dal jedinou branku a dodnes jsem vděčný trenéru Hadamczikovi, že mě postavil v národním týmu v pěti zápasech,“ pravil 39letý forvard. „Nejsem rozený střelec. Spíš jsem se v hokeji uplatnil díky vytrvalosti a trpělivosti,“ ohlížel se veterán.

Postupu přes Litvínov si moc cenil. „Jsme za to moc šťastní. Soupeř hrál doma až neskutečně dobře a neměl co ztratit. Věřil jsem ale, že se s narůstajícím časem přece jen prosadíme. Nakopl nás vyrovnávací gól Adamského a pak rozhodl Vojta Polák. Pořád jsme si museli dávat pozor na litvínovské útočníky. Teď se už můžeme soustředit na semifinále,“ líčil Peterek.

A nechtěl se pouštět do spekulací, kam by až tým mohl dojít. „Ten titul, o němž se v Třinci hovoří, je pořád hodně daleko. Je potřeba vyhrát ještě osm zápasů. A stejné ambice budou mít i ostatní semifinalisté,“ zamyslel se třinecký matador.

Rozhodl Vojtěch Polák

Třinečtí velebili i útočníka Vojtěcha Poláka, který dal zmíněný rozdílový gól na 2:1. „Zpočátku jsme ale nestíhali. Naštěstí jsme vydrželi odehrát první třetinu jen s jedinou inkasovanou brankou. A řekli jsme si, že musíme začít od jednoduchých věcí. Série s Litvínovem nám vzala dost sil. Myslím, že si v pohodě odpočineme a únavu rychle vstřebáme, abychom byli nachystaní na semifinále,“ povídal Polák.

Litvínovský trenér Vladimír Kýhos přijal vyřazení sportovně: „Samozřejmě jsem z toho smutný, ale zároveň uznávám, že Třinec ukázal kvalitu a ne nadarmo vyhrál základní část. Já se musím sklonit i před našimi hráči, kteří se favorita extraligy nezalekli a dvakrát ho v sérii porazili.“

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín