Hlavní obsah

Za pár hodin začne boj o finále. Extraligový koktejl už má jen čtyři příměsi

PRAHA

Repríza loňského finále a souboj prvního týmu základní části proti sedmému tohoto ročníku. Tak je namícháno semifinále hokejové extraligy 2010/2011. Mistrovské Pardubice zahájí o víkendu sérii na ledě Vítkovic. Třinci připadla do cesty Slavia, která vzešla jako poslední mužstvo do kvateta, které se bude bít o finále.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Třince postoupili do semifinále přes Litvínov, teď je čeká Slavia.

Článek

Vicemistr přivítá mistra. Vítkovice vs. Pardubice. V loňském finále se dlouho nehrálo. Čtyři klání a byl znám nový šampión. Pardubické držel především brankář Dominik Hašek, titul byl doma po výsledcích 5:1, 1:0, 5:2 a 3:2 v prodloužení.

„Je to fantastický pocit, těžko se to popisuje. Jsem šťastný a pořádně si tento titul užiju," byl dojatý Hašek 22. dubna 2010. Nyní se začne psát nový příběh. A už dopředu je jisté, že tato mužstva na sebe ve finále nenarazí. K poslednímu kroku do boje o titul přistoupí jen jeden tým.

V základní části se radovaly třikrát Pardubice, Vítkovice jen jednou. „Půjdeme do toho, budeme hrát náš nejlepší hokej a uvidíme, jak to dopadne, ale žádná velká hesla, nic takového nebude od nás znít,“ nechal se slyšet pardubický kapitán Petr Koukal, který vede družinu, která ve vyřazovacích bojích už šestnáct klání v řadě neprohrála! „To je pravěk, jak říká náš trenér,“ dodal Koukal. Zlomí tuto rekordní šňůru Vítkovice s trenérem Mojimírem Trličíkem?

Hráči Pardubice (zleva) Daniel Rákos Jan Buchtele se radují z postupu. foto: ČTK/Alexandra Mlejnková  

Třinec v pondělí začne se Slavií 

Slavia si v play-off letos zahrála už dvanáct utkání, sedm vyhrála, pět prohrála. Teď před ní stojí Třinec, který v pondělí ukončil napínavou bitvu s Litvínovem. Za odměnu si vychutnali krátké volno.

„Máme několik nastřelených hráčů, hodně kluků je potlučeno. Všechno musíme doléčit, nabrat zpět ztracenou sílu a jít se vztyčenou hlavou do další série. Musíme se ještě více semknout, zabrat s ještě větším úsilím. Věřím, že kluci postupem nabrali k hokeji ještě větší chuť a půjdeme dále,“ prohlásil na třineckém webu trenér Pavel Marek.

Do Slezska přijede tým, který vede Vladimír Růžička. Mužstvo, které si počtvrté v řadě zahraje extraligové semifinále. „Třinec má solidní kádr, perfektní hráči se zápasy z NHL, ale určitě tam nepojedeme s tím, že bychom sérii prohráli. Ukázali jsme v sezóně, že můžeme hrát proti komukoliv, jedeme tam bojovat jako do Liberce,“ říkal pár minut po vítězství pod Ještědem střelec postupové trefy Tomáš Svoboda.

Že by byla na řadě třetí série, která si vyžádá opět plný počet zápasů?. „Těžko říct, ale asi nám to vyhovuje,“ usmál se Svoboda.

Program semifinále
Sobota 19.3.Vítkovice - Pardubice
Neděle 20.3.Vítkovice - Pardubice
Pondělí 21.3.Třinec - Slavia
Úterý 22.3.Třinec - Slavia

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články