Hlavní obsah

Brňané porazili Boleslav až po zlepšené hře v poslední třetině

BRNO

Zlepšený výkon v závěrečné třetině zajistil hokejistům Komety Brno v sedmém kole skupiny o udržení vítězství nad Mladou Boleslaví 3:2. Brňané využili dvě přesilovky a výsledek otočili brankami Baleje a Mojžíše. Oba boleslavské góly zaznamenal Pabiška.

Článek

Stejně jako v předcházejícím zápase proti Kladnu i v dnešním duelu proti Mladé Boleslavi hledala celou první třetinu Kometa motivaci i herní přesnost. Boleslav zredukovala sestavu pouze na tři pětky a hodně laxní domácí tým převyšovala bojovností i herním nasazením. Ovšem nervozita hostům svazovala ruce v koncovce, v níž si nedokázali ani v nejvyloženějších příležitostech poradit s výborně chytajícím brankářem Hovim.

Kometě nepomohlo v první třetině ani 100 sekund přesilovky pěti proti třem, v níž jen zřídka zaměstnali brankáře Schwarze. Převahu boleslavských hokejistů vystihla i statistika, domácí brankář Hovi si v první třetině připsal 17 zásahů a Schwarz pouze devět.

Od druhé třetiny se výkon Brňanů výrazně zlepšil. Zrychlili pohyb i důraz v osobních soubojích, mnohem častěji útočili. V koncovce ale zápolili s přesností. Ve vyložené pozici netrefil branku ani čerstvý reprezentant Dlouhý a podobným způsobem si vedli i Radek Procházka nebo Hubáček.

Dlouhé čekání na branku ukončil až ve 32. minutě Pabiška, který dorazil do sítě kotouč po Divíškově předcházející ráně do tyče. Kometě se podařilo vyrovnat ve 39. minutě při přesilovce, kdy po Mojžíšově přihrávce prostřelil Schwarze Hubáček. Čtyři sekundy před koncem druhé třetiny vstřelil Pabiška druhou branku. Z bezprostřední blízkosti sice stačil jeho střelu Hovi vyrazit, Pabiška ale napálil ještě jednou kotouč, který se odrazil od bruslí domácího zadáka Dlapy do sítě.

Teprve v poslední třetině dostal výkon Komety všechny extraligové parametry. Svého soupeře převyšovali Brňané kombinační souhrou i herním nasazením. Z výrazné převahy vyrovnal ve 46. minutě po Kvapilově přihrávce Balej, který o tři minuty později trefil horní tyčku. V 51. minutě přidal třetí gól při přesilovce dělovkou od modré čáry obránce Mojžíš. Navzdory snaze a pokusu o power play už boleslavští hokejisté nevyrovnali a museli se smířit s porážkou.

HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)
Branka a nahrávky: 39. Hubáček (Mojžíš, Erat), 46. Balej (Kvapil), 51. Mojžíš (Balej) - 32. Pabiška (Divíšek, Boháč), 40. Pabiška (Divíšek). Rozhodčí: Minář, Trombík - Kis, Prchal. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:0. Diváci: 2662.
Brno: Hovi - Mojžíš, Malec, Ostrčil, Bičánek, R. Stehlík, Dlapa, Protivný, Štindl - Balej, Dlouhý, Kvapil - Hubáček, R. Procházka, Erat - Jakub Svoboda, Širokovs, Houdek - Jankovič, Křivohlávek, O. Stehlík. Trenéři: Lubina a Číhal.
Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Mikuš, Marušák, Macháček, Benda, Dudáš - Pabiška, Divíšek, Boháč - Vrbata, Plodek, Demel - Matějovský, Štefanka, Bahenský - od 41. min. navíc Tvrdík, A. Padělek. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín