Hlavní obsah

Brankář Málek proti hokejistům Pardubic opět kouzlil

OSTRAVA

Pardubičtí hokejisté se hned v úvodním utkání semifinále na vlastní kůži přesvědčili, že na brankáře Romana Málka jim to ve vyřazovací fázi sezony nejde. Třiatřicetiletý gólman, který Východočechy v play off pokaždé vyřadil, dnes doslova uhranul pardubické střelce a výborným výkonem podtrhl vítkovickou výhru 4:0.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Vítkovic Roman Málek a jeho spoluhráč Jan Káňa

Článek

"Hlavně jsem rád, že jsme zvládli první zápas. Ten bývá pro vývoj série hodně důležitý, do druhého zápasu se nám půjde o trošku lehčeji," řekl novinářům Málek po utkání.

V zápase měl dva klíčové zákroky. První musel vytasit v osmé minutě na Koláře, který jel na Málka sám od červené čáry. "Trefil mě do hrany hokejky pod vyrážečkou, to byla velká klika, ještě za stavu 0:0. Doma se hraje líp, když vedete. My jsme pak dali gól a už to bylo zase jiné," řekl Málek, který uhájil podruhé za sebou čisté konto a v play off už 152 minut nekapituloval.

Další důležitý zákrok vytáhl v úvodu třetí třetiny: Koukalovi zneškodnil trestné střílení. "Zrovna on už mě v letošní sezoně v Pardubicích jednou vykoupal. Čekal jsem něco jiného, vystřelil mi to ale mezi nohy. Bylo to důležité v tom směru, že mohli snížit na 1:2. My jsme pak dali hned na 3:0 a dá se říct, že jsme to už měli pod kontrolou," uvedl Málek.

I přes čtyřgólové vítězství podle něho obhájce titulu ukázal svou sílu. Málek přiznal, že v úvodu utkání soupeř tlačil. "My jsme to naštěstí přežili, pak jsme dali góly a už to bylo lepší," mínil Málek.

Vítkovický gólman se opět vyjevil jako pardubický postrach. Málek se ještě v barvách Slavie a Plzně s Východočechy v play off utkal třikrát a pokaždé jeho tým vyšel z partie jako vítěz.

I když v sestavě Eatonu dodnes působí pamětníci všech sérií Koukal nebo Kolář, Málek žádnou paralelu nenachází. "To už je hrozně dlouho. Dneska jsou to jiné zápasy, nedá se to tak brát," řekl Málek.

Podle něj Vítkovice nesmějí podlehnout uspokojení. "Nesmíme být v nějaké euforii, že jsme vyhráli 4:0. Musíme znovu nastoupit s pokorou a zvládnout druhý zápas," dodal Málek.

Reklama

Související témata: