Hlavní obsah

Hokejisté Mladé Boleslavi jsou bez trenéra. Klub vyhodil Holaně

S trenérem Milošem Holaněm hokejisté Mladé Boleslavi o udržení v extralize nadále bojovat nebudou. Vedení klubu ho propustilo v pondělí dopoledne ze svých služeb. A to v návaznosti na nedělní porážku s Kladnem, která mužstvo hodně přiblížila k baráži. "S Milošem Holaněm jsme se dohodli na ukončení spolupráce,“ potvrdil na stránkách klubu sportovní manažer Milan Hnilička.

Foto: Petr Horník, Právo

Bývalý trenér Mladé Boleslavi Miloš Holaň

Článek

"Bylo to znenadání, to je jasné. Skončil jsem, to je celý můj komentář," vyjádřil se pro Sport.cz Holaň, jehož verdikt vedení překvapil. "Klub přišel s touto variantou, mrzí mě to. Ale jde o rozhodnutí vedení, které akceptuji," pověděl Holaň.

„Mužstvo potřebuje před rozhodující částí sezóny dostat nový impuls. Výsledky v poslední době skutečně nebyly dobré,“ dodal Hnilička. Boleslav ztrácí na předposlední Kladno devět bodů, ve skupině o udržení jsou na programu ještě čtyři zápasy. Poslední tým se utká v baráži o nejvyšší soutěž s vítězem první ligy, jímž bude Ústí nad Labem nebo Chomutov.

Jméno nového boleslavského trenéra bude oznámeno v nejbližších dnech. Asistent Vlado Hiadlovský u mužstva zůstává.

Holaň byl koncem října propuštěn ze Sparty, druhý den přijal nabídku Mladé Boleslavi, ale po pěti měsících skončil i zde. "Bohužel. Tohle se v hokeji stává. Podobnou situaci loni zažil Pavel Hynek, příští rok se to může stát někomu jinému. Je to naše práce," dodal smutný Holaň.

Reklama

Související témata: