Hlavní obsah

Drama v Třinci vyznělo pro Slavii, v nájezdech rozhodl dvougólový Pospíšil

PRAHA

Nájezdy určily šťastné. Druhý zápas semifinále hokejového play-off mezi Třincem a Slavií poznal odlišného vítěze oproti předchozímu utkání. Slavia vyhrála 3:2 po samostatných nájezdech a odjíždí z Třince s jednou výhrou a stavem série 1:1. O všem podstatném rozhodl Tomáš Pospíšil. První gól vstřelil po 44 sekundách klání, vítěznou trefu přidal v nájezdu. Třetí dějství je na programu v pátek v Praze.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Tomáš Pospíšil ze Slavie (vpravo) a třinecký Josef Hrabal

Článek

Jestli slávisté v zahajovacím klání této série zaspali, tak dnes si to vynahradili. Časomíra se zastavila na čase 44 sekund, když Tomáš Pospíšil poslal hosty do vedení, ti dali svůj nejrychlejší gól probíhající sezóny.

V 5. minutě mohla Slavia zvýšit při vlastním oslabení, ale tentokrát její silná zbraň nevyšla. Podobně skončilo i trestné střílení Tomáše Svobody, které rozhodčí nařídil za faul Stanislava Hudce.

Za Třinec mohl srovnat Martin Adamský, také nic. V poslední minutě zvonila tyčka slávistického brankáře Miroslava Kopřivy. Skóre ale zůstávalo i po dalších šancích stále neměnné a domácí první třetinu prohráli.

Rychlostní přetahovaná pokračovala ve druhé třetině. Ladislav Kohn srovnal v přesilovce po třiceti sekundách na 1:1. Pěkný dárek pro stý zápas v extralize.

Po čtyřiceti minutách platilo jediné. Jen v úvodních sekundách padly góly. Zbytek šance, které zůstaly nevyslyšeny. A to i v početní výhodě. Třinečtí přidávali, zvyšovali tlak, ale v prostřední části se už nikdo z přesné trefy neradoval.

Třinecký Jan Peterek (vpředu) si kryje puk před Jiřím Vašíčkem ze Slavie.foto: ČTK/Jaroslav Ožana

Deset minut před koncem třetí třetiny vyhrál buly Petr Jelínek, puk se dostal na hokejku Jiřího Doležala. Ten se nemýlil. Slavia byla blíže k prvnímu bodu v sérii. Jenže pětadvacet sekund před očekávaným a konečným hvizdem Josef Hrabal vyrovnal při hře bez brankáře. Werk aréna se chystala na prodloužení.

Lukáš Krajíček měl velkou šanci po pěti minutách, ale také fauloval a šel si za seknutí sednout na trestnou lavici. Byla tu hra čtyři na tři. Slavia mohla rozhodnout, ale předchozí početní výhody pro ni výhodou nebyly. Co nyní v nastaveném čase? Opět nic a trápení.

Navíc mohlo být ještě hůře. Pětadvacet sekund před koncem prodloužení šel pykat Tomáš Svoboda, Třinec měl přesilovku. Ale také nic. Na řadu se dostaly nájezdy. V těch rozhodl Tomáš Pospíšil, hráč, který loni hrál právě v Třinci.

Čtyřikrát se tato dvojice potkala v letošní sezóně v Třinci. První tři utkání hosté prohráli vždy 3:5. V úterý přišla změna skóre i vítěze.

Semifinále play-off hokejové extraligy - 2. zápas
Třinec - Slavia 2:3 sn (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 21. Kohn (Hrabal, M. Růžička), 60. Hrabal (M. Růžička, Bonk) - 1. Pospíšil (Vondrka, Třetina), 49. J. Doležal (P. Jelínek), rozhodující sam. nájezd Pospíšil. Proměněné nájezdy: Pospíšil. Neproměněné nájezdy: Polák, M. Růžička, D. Květoň - Vondrka. Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:5, navíc Žižka (Slavia) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4964. Stav série: 1:1.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Richter, Krajíček, Zíb, Lojek, Hudec - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Polanský, Polák - Kohn, Peterek, Adamský - Hrňa, McGregor, Orsava. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Slavia: M. Kopřiva - Kadlec, Žižka, Roth, Krejčík, Kolařík, Vašíček, Kuboš - Micka, P. Jelínek, J. Doležal - Pospíšil, Třetina, Vondrka - Krenželok, T. Svoboda, Tomica - Jaškin, Sklenář, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata: