Hlavní obsah

Po odvolaném Holaňovi se pokusí Mladou Boleslav zachránit Jeřábek

Hokejisty Mladé Boleslavi povede v závěru skupiny o udržení v extralize a případné baráži trenér Vladimír Jeřábek, který u týmu nahradil odvolaného Miloše Holaně. Jeřábek podepsal s klubem smlouvu do 30. dubna letošního roku s opcí a dnes v podvečer řídil poprvé trénink mužstva.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Vladimír Jeřábek se pokusí zachránit Mladou Boleslav v extralize.

Článek

"Byl to náš hlavní kandidát a jsme rádi, že jsme se domluvili," řekl ředitel klubu Václav Hořejší ČTK. Zároveň uvedl, že opce pro příští sezonu vstoupí v platnost v případě, že si Středočeši zajistí účast v nejvyšší soutěži i pro nadcházející ročník.

Pro Jeřábka se Bruslařský klub rozhodl s ohledem na jeho zkušenosti. "Prošel v trenérské práci různými situacemi. Umí okolí vyburcovat, z hráčů dokáže dostat maximum. Pevně věříme, že se mu to podaří i v Mladé Boleslavi a že klub udrží v nejvyšší soutěži," uvedl Hořejší pro hokej.cz. V roli asistenta bude pokračovat Vladimír Hiadlovský.

Dvaapadesátiletý Jeřábek se poprvé v nové funkci představí v pátek, kdy Mladá Boleslav nastoupí na ledě pražské Sparty. "Pracovně jsme se s Vladimírem dohodli rychle, ale musel vyřešit určité osobní věci. Přesunul je na pozdější termín a plácli jsme si," doplnil Hořejší.

Holaň na střídačce středočeského týmu skončil v pondělí. O den dříve Bruslařský klub podlehl 1:2 Kladnu a čtyři kola před koncem skupiny o udržení ztrácí na posledním místě právě na Kladno devět bodů. Má tak minimální šanci, že se ještě vyhne baráži s vítězem první ligy.

Jeřábek naposledy trénoval Kometu Brno, odkud v lednu na vlastní žádost odešel. Brněnský tým letošní sezonu pod jeho vedením výborně rozehrál, ale pak se mu přestalo dařit a stejně jako Mladá Boleslav skončil ve skupině o udržení. V minulosti Jeřábek koučoval v extralize také Litvínov a Vsetín.

Připravujeme se na baráž, přiznal Jeřábek

"Samozřejmě, že mám dobrou představu o tom, do čeho jdu. Nebude to jednoduché, ale já věřím, že to zvládneme. Horší by mohl být už jen pád a myslím, že můžu mluvit i za kluky, když řeknu, že uděláme všechno pro to, aby nebyl," řekl Jeřábek v rozhovoru pro klubový web.

Mladá Boleslav má s předposledním Kladnem navíc horší bilanci ve vzájemných zápasech. "Kdyby to nebyla baráž, tak by se to asi rovnalo většímu zázraku. Jsme realisté. Umíme počítat a víme, jak to je. Není to devět bodů, ale vlastně deset a takhle bychom se na to mohli dívat z více úhlů pohledu. Faktem prostě je, že se připravujeme na baráž," konstatoval kouč.

Snaží se co nejrychleji seznámit s mužstvem a děním v klubu. "Přijel jsem dneska v poledne. Už jsem si stihl promluvit s Vladem Hiadlovským a taky s Milanem Hniličkou. Řadu hráčů znám, řadu zase na druhou stranu neznám," řekl Jeřábek. "Jde hlavně o to všechny je motivovat a přimět, aby neměli v hlavě nic jiného než záchranu. Není toho moc, co by se dalo nějak natrénovat nebo vyloženě změnit. Před námi je pouhý měsíc hokejového života, za který to musíme zvládnout. Hráči tu určitě nejsou špatní. Je to hlavně v jejich hlavách."

Podle něj se na mužstvu projevil odečet 22 bodů v registrační kauze, ale nechce se k ní vracet. "Faktem je, že ať už ti hráči - sami sobě nebo veřejně - tvrdí cokoliv, v jejich hlavách se prostě něco stalo. A to něco my teď musíme dostat ven," prohlásil Jeřábek. Věří, že rozdíl kvality mezi extraligou a první ligou je, ale nic to podle něj neznamená. "Jestli jsme lepší, musíme to v prvé řadě dokázat na ledě. A to teprve přijde," dodal Jeřábek.

Reklama

Související témata: