Hlavní obsah

Pardubice nestačily na Vítkovice, podruhé nedaly v semifinálové sérii gól

Pomozte vytvořit peklo! To hlásal pardubický hokejový průvodce před třetím semifinále s Vítkovicemi. Stalo se. Ale na druhé straně. Hosté vyhráli 3:0 a vedou v sérii 2:1 na zápasy. O všem podstatném se rozhodlo ve druhé třetině, kterou Pardubice prohrály 0:3, když během necelé minuty dvakrát inkasovaly. Hvězdou úřadujícího vicemistra byl opět brankář Roman Málek, kter vychytal druhou nulu v sérii.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Vítkovický Petr Vrána (vpravo) překonává pardubického brankáře Martina Růžičku.

Článek

Domácí vzali první semifinálový zápas před vlastními fanoušky pořádně od podlahy a byli v první dvacetiminutovce lepší. Vytvořili si tlak, ale gól nedali. Ten mohl padnout několikrát, ale vítkovická obrana a brankář Roman Málek si vždy poradili.

Největší příležitost Vítkovic si připsal zkušený útočník Viktor Ujčík, který jel sám na brankáře Martina Růžičku, ale pardubickou jedničku nepřekonal.

Kapitán Petr Koukal mohl vstřelit první gól po pár sekundách druhé části, ale s šancí nenaložil ideálně, což se hned projevilo na druhé straně. Ve 22. minutě se premiérovým střelcem klání stal Rudolf Huna.

Vítkovický gólman Roman Málek (vpravo) zasahuje. Na ledě Pardubic udržel podruhé v semifinálové sérii čisté konto.foto: ČTK/Alexandra Mlejnková

Minuta, krerá rozhodla 

Koukal mohl za dvě minuty srovnat, ale opět se zařadil mezi neúspěšné. Domácí byli dál lepší, opět měli šance, ale góly dávali hosté. V přesilové hře se nemýlil Petr Vrána, který si počkal u levé tyčky gólmana Růžičky. Stáhl si puk, počkal a puk poslal pod horní tyčku - 0:2. A nebyl konec.

Uběhlo 59 sekund a Pardubice si připsaly další příděl, na starost si ho vzal Ujčík, který vypálil od modré hned po vhazování. Vítkovičtí odcházeli po čtyřiceti minutách do šatny spokojení, zdálo se, že jim ani nechybí obránce Marek Malík, který s týmem nepřijel.

V poslední třetině již střežil branku domácích Svoboda, ten již neinkasoval, neprosadili se ale ani pardubičtí střelci. Domácí v závěrečném dějství předvádělli stále to samé - tlačili. Ale chyběl gól, což se Pardubicím doma stalo naposledy v play-off v březnu 2007 proti Znojmu. "Střílejte, střílejte," žádal zoufale pardubický kotel deset minut před koncem zápasu.

Radost hokejistů Vítkovic na ledě Pardubic.foto: ČTK/Alexandra Mlejnková

Bylo pozdě, Pardubice budou mít ve čtvrtek šanci na nápravu. Ostravané se mohli plácat po ramenou, Pardubice na jejich ledě porazili naposledy v listopadu 2008.

Semifinále play-off hokejové extraligy - 3. zápas
Pardubice - Vítkovice 0:3 (0:0, 0:3, 0:0)on-line
Branky a nahrávky: 22. Huna (Strapáč, Punčochář), 38. Vrána (Pohl, Trnka), 39. Ujčík (Burger). Rozhodčí: Minář, Hodek - Kalivoda, Charvát. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. Diváci: 10 050. Stav série: 1:2.
Pardubice: M. Růžička (41. Svoboda) - Nakládal, Kaberle, Píša, Kočí, Jillson, Mezei, M. Drtina - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Zohorna, Somík - Kůrka, Rákos, Špirko - Pineault, Kousal, Buchtele. Trenéři: Jandač a Hynek.
Vítkovice: Málek - Ficenc, Vosátko, Punčochář, Voráček, Ovčačík, Trnka, Bartoň, Rehák - Ujčík, Burger, Káňa - Huna, J. Sýkora, Strapáč - Pohl, Vrána, Klimek - Szturc, M. Hlinka, Tomas. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice