Hlavní obsah

Pardubice už jsou z Málka nervózní, těší kapitána Vítkovic Burgera

PARDUBICE

Vítkovice čekaly téměř tři roky na výhru v Pardubicích, v semifinále ale porazily mistra v jeho prostředí hned dvakrát během dvou dnů a sahají po finále.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Vítkovický gólman Roman Málek (vpravo) zasahuje. Na ledě Pardubic inkasoval ve dvou zápasech jen dva góly.

Článek

„Dělí nás jediný krok od postupu, ten ale může být nejtěžší,“ tvrdil Petr Vrána, jehož dva góly dovedly hosty ke čtvrtečnímu triumfu. „Jeli jsme do Pardubic s tím, že tady zkusíme vyhrát a když se to povedlo poprvé, troufli jsme si znovu,“ usmál se autor už pěti branek v play-off.

O zopakování loňské finálové účasti se ale ve vítkovické kabině ještě nemluví. „Už jsem zažil série, kdy jsme vedli 3:1, a pak po sedmém utkání seděli v šatně a kroutili hlavou, proč jsme to ztratili, takže žádná euforie není na místě,“ krotil optimismus Viktor Ujčík. „Základ je v tom, že skvěle chytá Málek a Pardubice z toho začínají být už nervózní,“ dodal kapitán Jiří Burger.

Obhájce titulu se nachází v kritické situaci. „Musíme dát rychle hlavy nahoru. Obracet sérii, v níž musíme třikrát po sobě zvítězit, bude těžké, ale určitě ne nemožné,“ mínil útočník Jan Starý, který věřil, že jeho gól na 2:1, který padl 56 vteřin před koncem druhé třetiny, bude vítězným.

„Doufal jsem, že to v poslední třetině ubráníme a třeba z brejku přidáme třetí. Bylo naší chybou, že jsme si nepohlídali konec,“ litoval. „Neproměňujeme šance a soupeři tam spadnou nahozené puky,“ litoval kouč Josef Jandač.

Reklama

Související témata: