Hlavní obsah

Hokejisty Plzně bude i v příští sezoně trénovat Jelínek

PLZEŇ

Hokejisty extraligové Plzně bude i nadále trénovat Marian Jelínek, který s klubem podepsal novou roční smlouvu. Jeho asistentem bude nově Michal Straka, který nahradí Milana Razýma.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Marian Jelínek bude působit v Plzni i v příští sezóně.

Článek

"Mé rozhodování nebylo nikterak obtížné. Máme za sebou hodně práce, ale cíle, které jsme si na počátku naší spolupráce stanovili, jsou ještě před námi. Nerad odcházím od rozdělaného díla," uvedl Jelínek na oficiálních internetových stránkách klubu.

Sedmačtyřicetiletý kouč působí u Indiánů dvě sezóny. Před rokem dovedl Plzeň k vítězství v základní části, letos skončil tým po odečtu bodů za chybné registrace hráčů devátý. Na ledě však vybojoval nejvíce bodů ze všech účastníků soutěže.

V obou sezonách ale Plzeň nečekaně vypadla hned v prvním kole play-off. Loni ve čtvrtfinále nestačila na Liberec, letos v předkole prohrála s Litvínovem.

"Plzeň má tým s velkým potenciálem. A to nehovořím jen o áčku. To, že můžeme sáhnout po odchovancích z mládežnických kategorií, ukazuje kvalitu jejich přípravy pro vrcholový hokej," uvedl Jelínek, který věří, že spolupráci s mládežnickými týmy ještě zlepší přesun Razýma do funkce manažera a metodika mládeže.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice