Hlavní obsah

Slavia zdolala Třinec po prodloužení a v sérii se ujala vedení 2:1 na zápasy

PRAHA

Stejně jako druhý zápas semifinále, i ten třetí mezi Slavií a Třincem nabídl pořádné drama. Pražané ještě pět minut před třetí sirénou prohrávali, pak ale Tomica srovnal a ve druhé minutě prodloužení rozhodl o výhře sešívaných obránce Roth. Třinci tak nakonec nebyly nic platné ani dva góly Martina Růžičky. Utkání sledovala rekorní návštěva letošního play-off - 12 120 diváků. Slavia se tak v sérii ujala vedení 2:1 na zápasy, čtvrté pokračování je na programu v sobotu znovu v Praze.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Slávista Vladimír Roth střílí rozhodující gól v prodloužení utkání s Třincem.

Článek
Fotogalerie

Už ve třetí minutě byli blízko vedoucí trefě Oceláři, byť by se jednalo o branku velmi šťastnou. Bonk sice vypálil nepřesně, kotouč se ovšem odrazil od sudího Jeřábka a směřoval do branky. Až z čáry jej odpálil do bezpečí Vašíček. Pražané se poprvé připomněli až v osmé minutě, hned ale skórovali. Při přesilovce napřáhl od modré Roth a Hamerlík na jeho střelu nad ledem nestihl zareagovat.

V desáté minutě vyrobil minelu při rozehrávce domácí Vašíček, kotouče se zmocnil Kohn a okamžitě prověřil Kopřivu. Slávistický brankář puk vyrazil zpátky ke Kohnovi, ten ale z dorážky místo odkryté brány trefil jen boční síť. V závěru první části vznikla po Semanově pokusu mela před domácí brankou, slávisté ale těsný náskok uhlídali.

Slávistický kouč Vladimír Růžička udílí pokyny svým svěřencům v semifinálovém duelu proti Třinci.foto: Právo/Jan Handrejch

Do druhého dějství vstoupila Slavia tlakem, ve 23. minutě se zjevil zcela sám před Hamerlíkem Sklenář, s bekhendovou kličkou ale neuspěl. O minutu později spálil ještě větší tutovku Jaškin. Ve 27. minutě nalezl při přečíslení dvou na jednoho Vondrka Žižku a Oceláře zachránil další skvělý zákrok Hamerlíka. Z protiútoku se vytáhl i Kopřiva, když zpacifikoval Krajíčkův projektil.

Třinec nakopla dvojnásobná přesilovka

Třinec nakopla až dlouhá dvojnásobná přesilovka z 33. minuty. Květoň si povyjel zpoza branky a střelou na lapačku srovnal. A to za další minutu mohl skóre otočit Bonk, který už podruhé v zápase zakončoval do prázdné svatyně. Ale opět zamířil mimo. Třinecké to ale dlouhou mrzet nemuselo, v 36. minutě při další přesilovce skóroval Růžička.

Třinecký Martin Růžička slaví druhý gól do sítě Slavie, ale k výhře svého týmu nakonec nepomohl.foto: Právo/Jan Handrejch

Hosté se ale z vedení radovali necelé tři minuty. Vašíčkovu střelu si nešťastně srazil do vlastní branky Hrabal. A znovu při hře v početní výhodě. Na konci druhé třetiny mohla Slavia strhnout vedení zpět na svou stranu, při téměř dvouminutové přesilovce pět na tři ale i přes drtivý tlak Hamerlíka nepokořila.

Ve 48. minutě se Pospíšil natlačil před Hamerlíka, puk poskakoval v brankovišti, ale z brankové čáry ho odpálil pryč zadák Zíb. Třinec poté zařadil vyšší rychlost a zatlačil sešívané do defenzivy. Na konci 52. minuty si na pravém křídle nabruslil do útočného pásma Růžička a křížnou střelou překonal Kopřivu. Jenže slávisté znovu potvrdili, že ani za nepříznivého stavu se nevzdávají. Pět minut před třetí sirénou prostrčil Krenželok puk na Tomicu, který vyrovnával na 3:3.

Z prodložení neuběhly ani dvě minuty, když Pospíšil našel Rotha, který neměl problém trefit prázdnou branku a poslal Slavii do vedení 2:1 v sérii.

Třetí zápas semifinále play-off
Slavia - Třinec 4:3 po prodlouženíon-line
Branky a nahrávky: 8. Roth (Kadlec, Krenželok), 39. Vašíček (Vondrka, Žižka), 55. Tomica (Krenželok), 62. Roth (Pospíšil, Krejčík) - 33. D. Květoň (Hrabal, Polanský), 36. M. Růžička (Hrabal), 52. M. Růžička (Varaďa, Hrabal). Rozhodčí: Jeřábek, Šindler - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:2. Diváci: 12.120. Stav série: 2:1.
Slavia: M. Kopřiva - Kadlec, Žižka, Roth, Kolařík, Kuboš, Krejčík, Vašíček - Micka, P. Jelínek, J. Doležal - Pospíšil, Třetina, Vondrka - Krenželok, T. Svoboda, Tomica - Jaškin, Sklenář, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Seman, Krajíček, Zíb, Lojek, Hudec, Richter - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Polanský, Polák - Kohn, Peterek, Adamský - Hrňa, McGregor, Orsava. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Skupina o udržení
Kladno - Brno 7:0on-line
Branky: 4. Drtina, 36.,5. Kotrla, 22., 56. Kalla, 36. Valský, 52. Hašek
Sparta - M. Boleslav 2:1on-line
Branky: 37. Výborný,  40. Treille -44. Padělek

Reklama