Hlavní obsah

Sparta poprvé s Bartečkem

Opět s pouhým torzem týmu, ale s očekávanou posilou Ľubošem Bartečkem, se představí na ledě Třince pražská Sparta v 18. kole hokejové extraligy. Liberecké Tygry poprvé povede trenér Paleček, na severu Čech se očekává velká bitva s rozjetým Kladnem. EXTRALIGOVÁ POZVÁNKA

Článek

K devíti zraněným či nemocným Sparťanům (Richter, Procházka, Šrek, Ujčík, Havelka, Paroulek, Broš, Tomajko, Ton) přibyl ještě David Vrbata. "Po sekeře od Sailera má zlomený prst," přiblížil kouč Pražanů Hadamczik obtíže bratra slavnějšího útočníka Caroliny.

Sparta tak opět využije služeb hostujících Bakuse, Hloucha a Eiselta. "Musíme dát sestavu nějak dohromady. Tým je sice v havarijním stavu, ale do přestávky zbývají tři zápasy, tak je musíme nějak odehrát," dodal smířeně sparťanský kouč.

Obdobné problémy však mají i Třinečtí. Otazníky se vznáší nad startem kapitána Krále, nemocný je i Pletka a Jančařík, zraněný brankář Lakosil. Mužstvo navíc ztratilo herní pohodu ze začátku sezony a třikrát za sebou prohrálo. "Začali jsme dělat hrozné chyby v obraně. Nemůžeme si dovolit, aby se opakovaly i proti Spartě. I přes velkou marodku má pořád dostatečně kvalitní tým," řekl kouč Pavel Marek.

Kladno chce prodloužit sérii

Kladenští chtějí v Liberci potvrdit sérii vítězství nad třemi renomovanými soupeři: Spartou, Pardubicemi a Třincem. Až na dlouhodobé marody Špeldu a Chatrnúcha má kouč Zdeněk Müller k dispozici kompletní kádr. Po přestávce vynucené zraněním kolenních vazů už bude připraven naskočit i Michal Havel, který se tři zápasy rozehrával v prvoligovém Berouně.

"Pod novým trenérem se budou chtít Liberečtí vytáhnout, my zase potřebujeme potvrdit dobré výsledky se silnými také s mužstvy, která jsou v tabulce pod námi," připomněl Müller.

Lubinovo jubileum

Vedoucí celek soutěže Pardubice přivítá na svém ledě Vítkovice a domácí forvard Ladislav Lubina nastoupí k jubilejnímu osmistému utkání v nejvyšší soutěži. Vítkovice se zmítají v krizi a chystají změny v sestavě. Trenér Ladislav Svozil se stále musí vyrovnávat s absencí dlouhodobě zraněných Jurečky, Krayzela a Valy. Nemocný je Míka.

Slavia hostí Znojmo a chybět jí bude jen zkušený bek Kučera, který je už po operaci ramena. Její soupeř v posledních čtyřech kolech neokusil hořkost porážky a rád by sérii prodloužil. Stále se však musí obejít bez trojlístku dlouhodobě zraněných Tomana, Soudka a Kudělky. Plzeňští jedou do Zlína bez Adamského, Dobroně a Vostřáka, jenž bude se zraněným kolenem možná až měsíc mimo hru.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice