Hlavní obsah

Sparta porazila Boleslav 2:1 i díky jubilejní brance Výborného

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty porazili v 9. kole skupiny o udržení v extralize Mladou Boleslav 2:1. Hosté, které vedl poprvé nový trenér Vladimír Jeřábek, mají po dnešním programu již jistou účast v baráži. Kapitán David Výborný vstřelil 200. gól v dresu Sparty. Zápas podle pořadatelů sledovalo 1419 diváků, což je druhá nejnižší návštěva sezony. Reálně však v Tesla areně bylo zřejmě diváků ještě méně.

Foto: Petr Horník, Právo

David Výborný pomohl Spatě jubilejním gólem k výhře.

Článek

Na soupisce domácích bylo hned deset juniorů, devět z nich se zapojilo do hry. I v kádru Mladé Boleslavi ale chyběli zkušení hráči, trenér nechal odpočívat brankáře Schwarze a kapitána Divíška.

Před prázdnými tribunami se mnoho zajímavého nedělo. Do první šance se dostal v 9. minutě hostující Bahenský, nedokázal ale zakončit. Na druhé straně byl aktivní Ton, ale ani on skóre neotevřel. V největší šanci první třetiny se nadvakrát neprosadil ani hostující Demel.

Mírně aktivnější byla přece jen Sparta. Ve 28. minutě si příležitosti postupně vypracovali Výborný, Přibyl a Ton; nikdo z nich ale Valenta nepřekonal.

Stav skóre se poprvé změnil až ve 38. minutě, kdy se Sparta prosadila ve dvojnásobné početní výhodě. Zatímco na klasické přesilovky posílali trenéři všechny hráče včetně juniorů, tentokrát poslali na led pětici zkušených hokejistů a výsledkem byl gól. Valenta překonal kapitán Výborný, jenž tak jako pátý hráč v historii klubu vstřelil v extralize 200 branek.

Navíc 21 sekund před koncem druhé části zakončil rychlou akci Sacha Treille a přiblížil Spartu výhře. Ve 44. minutě ale překonal Novotného mladoboleslavský Padělek a zápas zdramatizoval. Domácí ale výsledek udrželi, gólman Novotný se tak dočkal první extraligové výhry v kariéře. Doposud měl na kontě jen sedm porážek.

HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 38. D. Výborný (P. Ton, Philipp), 40. S. Treille (Forman) - 44. Padělek (Lenc, Benda). Rozhodčí: Husička, Blecha - Bryška, Novák. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 1419.
Sparta Praha: Novotný - Sobotka, Gulaši, Philipp, Žovinec, Jakub Kolář, Zacpálek, Veselý, Husák - Ton, D. Výborný, Přibyl - Žálčík, Karpov, Hromas - S. Treille, Rubeš, Forman - Sovík, Kafka, Bartánus. Trenéři: M. Hořava a Rulík.
Mladá Boleslav: Valent - Hay, Mikuš, Čížek, Chaloupka, Macháček, Marušák, Benda, Dudáš - Pabiška, Tvrdík, Boháč - Demel, Vrbata, Plodek - Bahenský, Štefanka, Matějovský - Lenc, Padělek, Loskot. Trenéři: V. Jeřábek a Hiadlovský.

Reklama

Související témata: