Hlavní obsah

Míca clonil, Káca nalil puk mezi nohy a Roth odstartoval nejlepší zápas kariéry

PRAHA

Napálil od modré, když viděl, že vstřelil gól, zvedl ruku a znamení radosti. Obránce hokejové Slavie Vladimír Roth poslal domácí do vedení ve třetím semifinále s Třincem. Čas ale plynul až do prodloužení. Zde byl stav 3:3. Až opět promluvil dvacetiletý bek. Jak začal, tak skončil. On rozhodl a poslal slávisty do vedení v sérii 2:1. „Nejlepší zápas v kariéře, kord když rozhodnu v play-off,“ byl spokojený Roth.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Slávista Vladimír Roth střílí rozhodující gól v prodloužení utkání s Třincem.

Článek

Byl první zápas v Praze odlišný proti dvěma v Třinci? Neřekl bych, bylo to pořád rozkouskovaný přesilovkami pro oba týmy, blbě se drželo tempo.

Velkou šanci jste měli v přesilovce pět na tři, ale neuspěli jste. Je tato část hry pro vás stále noční můrou? My se s tím potýkáme celou sezónu, nelepí nám to. Dneska jsme ale dva góly v přesilovce dali, tak doufám, že se to otočí.

Jde najít cestu ke zlepšení v podstatě na konci sezóny? Ono to je trochu i o štěstí. Šance někdy máme, ale nepadalo nám to tam, doufám, že se to otočí.

Vaše první trefa od modré čáry byla milimetrová, souhlasíte? Před brankou clonil Míca (Tomáš Micka). On je velký, má kila, zabere před brankou hodně místa. Káca (Petr Kadlec) mi to nalil mezi nohy a já to naštěstí trefil.

V třineckém dresu hrají zkušení hráči, jak těžké je si s nimi poradit? Není to moc příjemný, zvlášť bránit Růžičku, který má velkou formu a je vynikající bruslař. Zatím mu dáváme moc prostoru, což se musí změnit, aby příště nebodoval.

Je Třinec nepříjemnější než hráči Liberce ve čtvrtfinále? Určitě. Liberec měl dvě nebezpečné lajny a Třinec má skoro všechny hráče nebezpečné. Blbě se to brání, ale když budeme hrát naši hru, budeme to řezat a za nimi chodit, tak věřím, že je přehrajeme.

Na páteční zápas přišlo přes dvanáct tisíc diváků, nebyli jste překvapení? Růža (trenér Vladimír Růžička) říkal, že spodek má být zaplněný, takže bude výborná atmosféra. Je jenom dobře, že lidé chodí.

Užíváte si je? V základní části nebyla vždy návštěva ideální, ne? Určitě. Na nějaké zápasy byla výborná atmosféra, ale většinou bylo kolem čtyř tisíc. Teď je to hezký.

Reklama

Související témata: