Hlavní obsah

Třinec topil, ale Kopřiva má nulu. Opráším frázi, není důležitá, usmál se slávista

PRAHA

Pořádně nahlodal sebevědomí hokejistů Třince. Brankář Miroslav Kopřiva ve čtvrtém semifinále play-off vychytal nulu. Vítěz základní části prohrál se Slavií třetí zápas v této sérii. Navíc v řadě. To znamená, že hráči okolo Vladimíra Růžičky můžou v pondělí projít do finále. Stačí vyhrát. „Opráším frázi, hlavní je třetí bod pro tým,“ nevyhnul se klasické odpovědi po sobotní výhře 4:0 zkušený gólman.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Gólman Slavie Miroslav Kopřiva oslavuje vítězství.

Článek

Po zápase byl tým od trenérů pochválen za obranu, souhlasíte? Když jsme byli v pěti, tak se Třinec moc do šancí nedostával, dokázali jsme si je pohlídat, ale hodně nebezpečné byly jejich přesilovky. Když jsme hráli ve čtyřech a ve třech, tak uměli zatopit, ale dokázali jsme si to pohlídat.

Bylo to třeba i tím, že obránce Jiří Vašíček si před brankou hodně lehal? To není domluvený, to je spontánní reakce. Záleží, jak vyjde puk, v jakém je úhlu.

Třinec se ve třetí třetině radoval z branky, ale sudí ho po konzultaci s videorozhodčím neuznali. Věřil jste v takový verdikt? Věřil jsem, že nebude uznaný, pevně jsem doufal, že mám puk přikrytý vyrážečkou. Potom mi bylo řečeno, že byla posunutá branka. Toho jsem si nevšiml, ale tohle určitě potěšilo.

Byl to klíčový moment, vedli jste 2:0? Bylo deset minut do konce, mohli jsme vstřelit ještě třeba dva góly. Nebo jsme nedali žádný a dva dostali. Dopadlo to, jak to dopadlo. My můžeme být jen rádi.

Následovala třinecká přesilovka pět na tři, to už rozhodlo, že opravdu vyhrajete? Určitě. Tam bylo zlomový, že jsme si to pohlídali. Jak střely, tak dorážky. Kdyby Třinec snížil, tak bychom začali možná víc bláznit, ale když jsme dali třetí gól, tak jsem věděl, že je hotovo. Ale při té přesilovce nám bylo nejhůř.

Vedete v sérii 3:1 na zápasy, jste překvapený? Tady ze Slavie není asi nikdo překvapený. Hrajeme zápas od zápasu, ale nejdeme do utkání s tím, že dneska prohrajeme. Jsme rádi za 3:1.

Jak daleko je finále? Nevím, co bych na to řekl. V pondělí jedeme do Třince. Začíná to nula nula, hraje se šedesát minut. Budeme se snažit hrát na vítězství a získat čtvrtý bod.

Co udělat, aby se neopakoval čtvrtfinálový Liberec, kde jste byli v podobné roli, ale nakonec rozhodl až sedmý zápas? Vyhrát ten pátý, ale bude to těžký, je to hodně vyrovnaný. Ale oni jsou favoriti. My můžeme, oni musí. Jenže my se známe a věříme si, jdeme za vítězstím.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice