Hlavní obsah

Kladno ztratilo proti Spartě tříbrankové vedení, ale vyhrálo na nájezdy

KLADNO

Hokejisté Kladna porazili v 10. kole skupiny o udržení v extralize pražskou Spartu 4:3 po samostatných nájezdech a připsali si třetí vítězství v tomto středočeském derby po sobě, sedmé pak ze svých osmi posledních vystoupení. Kladenští vedli v průběhu zápasu již 3:0, o výhře v nájezdech rozhodl David Stieler.

Článek

Domácí trenér Tatíček nechal odpočívat Paterovu řadu, na druhé straně kouč Sparty Hořava přivezl k utkání hned devítku juniorů. V zápase se více myslelo na útočení než na bránění, nejzaměstnanější tak byli oba gólmani Cikánek a sparťan Novotný, který v první třetině hájil čisté konto proti osamocenému Kotrlovi, ten ovšem vystřelil vedle.

Skóre otevřel na začátku druhé části domácí obránce Šmach při početní výhodě. Pražané mohli následně srovnat Tonem a Pacovským, ale s jejich brejky si výborně poradil strážce kladenské klece.

Když během minuty zajistili Stieler a Dalecký svým premiérovým zásahem v nejvyšší soutěži Kladnu tříbrankový náskok, zdálo se, že se zápas v klidu dohraje. Dvě vteřiny před druhou sirénou se ovšem prosadil ranou mezi Cikánkovy betony rovněž svým prvním gólem v české nejvyšší soutěži hostující Přibyl a nastartoval tak svůj tým.

Sparťané ve třetí části srovnali náskok Kladna, když dvakrát využili přesilovku. Nejdříve se trefil dalším premiérovým zásahem junior Rubeš a po něm bek Gulaši při dvojnásobné početní výhodě. V prodloužení mohl zápas rozhodnout exsparťan v kladenských barvách Mrázek, ale netrefil prázdnou branku a došlo tak na nájezdy.

Při nich nebyl úspěšný ani jeden borec během prvních tří sérií. Následně si to "rozdali" kladenský Stieler a bývalý kladenský hráč Sacha Treille. Při prvních nájezdech byli oba úspěšní, při druhých pokusech se ale trefil už jen kladenský mladík a rozhodl.

Kladno - Sparta Praha 4:3 po sam. nájezdech (0:0, 3:1, 0:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 23. Šmach (Bílek), 38. Stieler (Piskáček, D. Růžička), 39. Dalecký (Smoleňák, Kotrla), rozhodující nájezd Stieler - 40. Přibyl (D. Výborný, Ton), 45. Rubeš (S. Treille, Kafka), 49. Gulaši (Philipp, Ton). Rozhodčí: Homola, Polák - Vengřín, Poruba. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:2. Diváci: 1576.
Kladno: Cikánek - J. Nedvěd, Drtina, Mrázek, Šmach, D. Růžička, Piskáček, Mnacjan - Smoleňák, Kotrla, Dalecký - Valský, Kalla, Bílek - Látal, Stieler, Eberle - Hovorka, Knotek, Bělohlav. Trenéři: Tatíček a Kopecký.
Sparta: Novotný - Sobotka, Gulaši, Philipp, Žovinec, Veselý, Husák, Macholda, Jakub Kolář - Ton, D. Výborný, Přibyl - Žálčík, Pacovský, Hromas - Kafka, Rubeš, S. Treille - Sovík, Bartánus, Tůma. Trenéři: M. Hořava a Rulík.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec