Hlavní obsah

Mistrovská kocovina? To byly žvásty, můžeme být hrdí, řekl pardubický Svoboda

OSTRAVA

Přišel, chtěl pomoci, snažil se, ale odjel zklamán. Ani výměna brankáře mistrovským Pardubicím naději na další zápas nepřinesla. Adam Svoboda a celý zbytek týmu dal vale letošní sezóně v semifinále. O všem rozhodl pátý zápas, Vítkovice vyhrály 3:2 po samostatných nájezdech a tím i celou sérii, jsou ve finále. Hosté si zabalili do tašky s dresy i ranec smutku. „Chtěli jsme dál, ale bohužel to nevyšlo,“ byl smutný gólman, který se vrátil k řemeslu po dvou měsících.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Překonaný brankář Pardubic Adam Svoboda čeká na verdikt hlavního rozhodčího, který gól Vítkovic po poradě s videorozhodčím neuznal.

Článek

Kdy jste se dozvěděl, že Martin Růžička zůstane na střídačce a vy půjdete do utkání? Asi den před zápasem, řekl jsem, že jdu do toho.

Jak byste zhodnotil svůj výkon? Rozjezd nebyl ideální, dva měsíce jsem skoro nechytal. Když je člověk v zápasovém rytmu, tak bych třeba druhý gól chytil, ale zase by nedopadlo něco jiného. Měl jsem dneska obrovské štěstí, šel jsem tomu naproti. Chtěli jsme se vrátit domů, ale bohužel.

Na nájezdy ale šel Růžička, proč? Tohle vypadlo ze mne, jestli by to za mě vzal, samozřejmě záleželo na stavu. On je na nájezdy dobrý, má strašně rychlý nohy. Navíc mě asi šest hráčů z Vítkovic zná z nároďáku, tak jsem chtěl udělat takovou změnu, ale bohužel to nevyšlo. Byli jsme kousíček, to strašně zamrzí.

Co jste potom řekl Růžičkovi, když vše skončilo? Že byl famózní, nebylo co dodat.

Byla pro vás největším problém vítkovická lajna s Burgerem a Ujčíkem? To jsou strašně zkušení hráči a kvalitativně úplně někde jinde, než jiní hráči v dalších mužstvech. Vítkovice to měly dobře vyvážené. Klimek, Vrána hráli výborně. To jsou hráči, kteří mají budoucnost a budou jednou určitě dobří.

A co vaše mužstvo?

Bohužel mně se zdálo, že jsme nebyli tak draví a obětaví. Za stavu 3:1 na zápasy to v hlavách je. Touha byla, ale bohužel se nám to nepovedlo a Vítkovice vyhrály.

Jste zkušenější a starší než Růžička, ale on byl jedničkou pro vyřazovací boje... Do play-off šel jako jednička Růža, já to akceptoval, s tím, že budu připravený, myslím, že jsem to dokázal, mrzí mě druhý gól od Viktora (Ujčíka). Kdyby nepadl, tak se třetina dohrála 1:1 a vůbec nemuselo na nájezdy dojít.

Bylo pro vás těžké být dva měsíce připravený a čekat, kdy přijde povel, že jdete do branky? Já musím být připravený, je to moje práce, tu jmenovku mám já na zádech. Nikdo jiný ji nemá, byl bych sám proti sobě. Nehledě na tom, že jsem pracoval docela dost, takže jsem se cítil dobře. Šel jsem do toho s čistou hlavou, měl jsem čistý svědomí, že jsem udělal maximum. Od druhé třetiny se mi chytalo velmi dobře.

Jak byste zhodnotil celou sezónu? Všude se psalo, že mistrovská kocovina, ale to byly žvásty. To jsou senzace, pořád se něco hledá. Myslím, že můžeme být za tuto sezónu na sebe hrdí, dostali jsme se do semifinále. S Růžou jsme se o to podělili, myslím, že jsme vytvořili parádní tandem. Chtěli jsme dál, ale bohužel to nevyšlo.

Reklama

Související témata: