Hlavní obsah

Vítkovický Ujčík si chtěl nafackovat, ale teď už chce ve finále Slavii

OSTRAVA

Pokud budete hledat trojici es, která výrazně ovlivnila postup hokejistů Vítkovic až do finále, tak se vám na jedné z karet určitě zjeví Viktor Ujčík. Zkušený a postavou nevelký útočník. Ale čísla hovoří jasně. V jedenácti zápasech si připsal devět bodů, což ho řadí na druhé místo v týmové produktivitě. V gólech je první. „Naším cílem je vyhrát finálovou sérii,“ má jasno Ujčík po semifinále s Pardubicemi. Teď si přeje v boji o titul Slavii.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Vítkovic Viktor Ujčík se raduje s fanoušky z vítězství a postupu do finále.

Článek

Vedli jste 2:0, ale Pardubice během minuty srovnaly, to jste asi neměli ve scénáři, ne?

Takové situace se mohou stát, nervy pracují na obou stranách, takový zlom se někdy stane. Nepropadli jsme panice, řekli jsme si, že v životě také vše nevychází podle představ. Šli jsme dál.

Vy jste přitom mohl být velkým oslavencem dvacet sekund před koncem třetí třetiny, ale trefil jste jen brankáře Adama Svobodu... Ptal jsem se ho, říkal, že to bylo rameno. Každopádně jsem to mohl ukončit. Bylo by to milé, ale takhle to taky není špatný.

On nakonec nechytal nájezdy, šel na ně Martin Růžička, překvapilo vás to? Udělali dobře, mladej mě dvakrát vychytal. Zvlášť za druhý nájezd bych si nafackoval, ale Jirka (Burger) to zvládnul. Už podruhé v této sezóně, takže klobouk dolů před ním. Ale také hlavně samozřejmě před Máličem (brankář Málek). Pak se jezdí nájezdy dobře. Roman jen dokazuje, jaká je extratřída. Přeji mu, aby mu to vydrželo i ve finále.

Rozhodnout jste mohl i v samostatných nájezdech, jenže puk se zastavil asi deset centimetrů před brankovou čárou, brankář Svoboda byl už překonaný, ale puk nedoklouzal. Viděl jste to? Já v tu dobu štípal hokejku za bránou, vůbec jsem si toho nevšiml, až jsem slyšel lidi, jak nějak doufali, tak jsem se otočil, ale už jsem to nemohl dorazit. Možná bych to stihnul zpoza branky, asi tam měl nahrnutý sníh (smích).

Vyhráli jste 4:1 na zápasy, je pro vás důležité, že šlo o kratší sérii? Já si nikdy nikoho nepřeji, ale postup přeji Slavii. Oni hrají skvěle, bojuji, hrají srdcem, přál bych jim to. Hlavně to přeji Vladimíru Růžičkovi, je to vynikající trenér, finále si zaslouží.

A odpověď na kratší sérii? Mám devětatřicet za rohem, takže 4:1 na zápasy je pro mě úplně ideální, abych si ulevil fyzicky i psychicky a nabral chuť do další série.

Teď už myslíte na finále, ale v 8. minutě první třetiny jste vstřelili gól, ten nebyl uznán, protože nebyla branka na svém místě. O tomto momentu se rozhodovalo téměř deset minut. Jak jste ho viděl vy? Já jsem to vůbec neviděl, takže to můžu těžko komentovat. Říkali, že snad byla brána vysazena a on (Svoboda) si ji dával zpátky, ale úplně neseděla, snad dva centimetry. Pravidla hovoří jasně, jakmile branka není na zemi, tak se gól neuznává. Mělo by se s tím něco udělat. Dva centimetry to je hodně přísný, ale vyhráli jsme, tak to tak nevadí.

Budete se dívat v pondělí na zápas Třince se Slavií? Samozřejmě. Díval jsem se zatím na všechny. Slavia to bude mít hrozně těžké, ale má tři mečboly. Oba týmy hrají výborný hokej, mají stoprocentní nasazení. Kdyby hrály na sedm zápasů, tak pro nás by to bylo dobrý, ale pro diváky bude lepší, když budou mužstva schopna produkovat trochu hokej, který se bude líbit.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články