Hlavní obsah

Slávisté hází debakl s Třincem za hlavu. Doma musíme použít naši sílu, radí Jelínek

TŘINEC

Toužili vše ukončit, místo toho se domů vraceli s prachbídnou zkušeností, kterou nečekali. Přitom ji letos už zažili. Hokejisté Slavie nepostoupili do finále, musí stále bojovat. Třinec jim v pátém semifinále nadělil šest gólů, z toho pět v přesilovkách. V předkole play-off slávisté prohráli v Karlových Varech 0:7, poté doma vyhráli a postoupili. Co nyní v boji o finále.

Foto: Jaroslav Ožana

Hokejisté Třince jásají, gólman Slavie Miroslav Kopřiva reaguje na inkasovaný gól sklopenou hlavou.

Článek

„Je to lepší než prohrát v prodloužení nebo na nájezdy. Když dostanete šest gólů, tak to hodíte za hlavu a jdete dál. Tohle je play-off, každý zápas je jiný. Musíme doma použít znova naši sílu, díky které jsme se dostali až sem,“ házel za hlavu výprask útočník Petr Jelínek.

Slavia si připsala v utkání jedenáct vyloučených, pětkrát byla potrestána. Za osm minut inkasovala čtyři góly a brankář Miroslav Kopřiva odjel na střídačku. "Třinec zvýšil agresivitu asi chtěl trochu víc, my jsme byli asi zaskočení, ale zase tak špatný to nebylo. Bohužel nastala řada vyloučení a zápas se lámal, to je hokej a play-off. Hlavu určitě sklopenou nemáme,“ pověděl zase Lukáš Endál, jediný slávistický střelec v utkání.

Pohled trenérů na utkání
Jiří Čelanský (Slavia): „Hráli jsme nedisciplinovaně, pokud takhle budeme hrát, nemáme šanci. O výsledku rozhodla první desetiminutovka druhé třetiny. Naší nedisciplinovaností jsme šance nabídli domácím, kteří je využili a rozhodli."
Břetislav Kopřiva (Třinec): „V úvodu nás podržel Peter Hamerlík, protože Slavia začala sebevědomě. Udrželi jsme těžké přesilovky soupeře, my jsme naopak góly z přesilovek dali, to rozhodlo."

Hráči vedení Vladimírem Růžičkou mají ještě dva pokusy na postup do finále. První je ve středu. Pokud prohrají, zamíří v pátek zpět do Třince. Do míst, kde před pár hodinami vyfasovali nálož.

„Je jednoduché říkat, musíš, musíš, ale ve středu bude to zápas jako každý jiný, je to play-off, máme ještě dva mečboly, lidi nás poženou, hrajeme doma, věřím, že to zvládneme,“ řekl pár minut po druhé semifinálové prohře Endál.

Na minulé utkání na Slavii dorazilo přes třináct tisíc diváků. Vzhledem k vyšroubované atmosféře se dá očekávat, že by tato hranice mohla padnout. Navíc slávisté se vrátí na užší kluziště, které jim více vyhovuje. "U nás jsme zvyklí, že je všechno blíž, oni ne. Jsou to všichni hračičkové, takže do nich musíme jít tvrdě,“ nabídl recept Jelínek.

Petr Jelínek ze Slavie (uprostřed) brání třineckého kapitána Radka Bonka, který se snaží tečovat puk před gólmanem Pražanů Miroslavem Kopřivou.foto: ČTK/Jaroslav Ožana

Přesně takový ale předvedl Třinec v pondělí a hostům se toto pojetí moc nelíbilo. K tomu si často poseděli na lavici hanby. Dva faktory, které výrazně ovlivnily pátý duel. "Bylo tam plno vysokých holí. To ani neděláte úmyslně, je to v zápalu boje. Ale za svou hůl zodpovídáte, takže na to se nemůžeme vymlouvat, oni taky měli dost vyloučených. Museli změnit hru, ale my asi taky budeme muset přitvrdit,“ dodal Jelínek.

Když Slavia prohrála v předkole ve Varech čtvrtý zápas 0:7, následující doma vyhrála 3:1 a postoupila. Bude se opakovat historie? Z nářezu na opačný kraj emocí? „Debakl je lepší, více se poučíme. Věřím, že když budeme hrát svoji hru, kterou chceme a půjdeme do toho na sto padesát procent, tak to doma urveme,“ řekl před odjezdem do Prahy Endál. Za pár hodin se ukáže.

Reklama

Související témata: