Hlavní obsah

Musíme extraligu zachránit, říká boleslavský kapitán Divíšek před baráží

V roce 2005 slavil s Pardubicemi mistrovský titul, ale v příštích dnech ho čeká boj o holou extraligovou existenci. Kapitán hokejistů Mladé Boleslavi a zkušený útočník Tomáš Divíšek by měl být jedním z lídrů středočeského celku v baráži. Předurčuje ho k tomu i fakt, že je s pěti góly a čtyřmi asistencemi aktuálně nejproduktivnějším hráčem týmu v skupině play-out extraligy, byť odehrál jen osm z dosavadních deseti zápasů. „Čeká nás nejdůležitější část sezóny a věřím, že ji zvládneme,“ řekl v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Tomáš Divíšek

Článek

Proč vám ve skupině play-out poměrně rychle unikla šance na opuštění čtrnáctého místa v tabulce a tudíž přímou záchranou v soutěži?

Bohužel nám nevyšly vzájemné zápasy s Kladnem. Odehráli jsme je špatně a v tom byl největší rozdíl mezi oběma celky.

Jak se s odstupem času díváte na odečet dvaadvaceti bodů za chybné registrace?

Moc nás to mrzí. Ale bohužel se stala chyba. Chtěli jsme to manko v tabulce smazat, ale nedokázali jsme to. Pořád si myslím, že v našich silách bylo se dostat před Kladno i přes ten bodový handicap.

Čtyři kola před koncem play-out přišla v Boleslavi změna trenéra. Jak tohle vnímáte?

To je věc vedení. Nakonec se u týmu vsezóně vystřídali tři trenéři. Nikdy předtím jsem to nezažil, a to jsem prošel řadou klubů. Prostě nejprve pana Tlačila na podzim nahradil kouč Holaň a před pár dny přišel pan Jeřábek. Toho dobře znám z loňského společného působení v Brně. Dokázal ve druhé polovině sezóny Kometu zvednout ke klidné záchraně. Doufám, že i nás v Boleslavi dovede správně hokejově „zbláznit“ a tu baráž vyhrajeme.

Ještě vás ale čekají zbývající dva zápasy play-out. Ve čtvrtek se Spartou a v pátek na Kladně. S čím do nich půjdete?

Bude to už průprava na baráž. Chceme si vyzkoušet systém, jaký bychom mohli praktikovat.

Co říkáte na to, že narazíte na Ústí nad Labem?

Všichni v Boleslavi jsme čekali, že na nás vyjde favorizovaný Chomutov. Klobouk dolů ale před Ústím. Vyhrálo 4:0 ve finálové sérii první ligy, to vzbuzuje respekt. Neviděl jsem ho hrát, ale podle výsledků mají asi výborný mančaft a zřejmě jsou dobře připravení.

Baráž začínáte dvěma zápasy doma příští středu 6. dubna a ve čtvrtek 7.dubna...

Věřím, že nám trenéři v přípravě na videu rozeberou hru Ústí, abychom vstoupili do baráže vítězně. Musíme extraligu pro Boleslav zachránit.

Budete spoléhat na brankáře Schwarze?

Určitě. Chytá dobře a má s baráží zkušenosti. Uznávám, že ústecký Francouz si počínal proti Chomutovu výborně, ale myslím, že Schwarz je ještě lepší.

Reklama

Související témata: