Hlavní obsah

Není jiná cesta než to v Praze urvat, tvrdí útočník Třince Kohn

TŘINEC

Oni musí, jiná cesta pro hokejisty Třince v semifinále extraligy play off proti Slavii neexistuje. Třinečtí jsou jednu porážku od konce sezóny, soupeř jednu výhru od finále. Moc dobře to ví i Ladislav Kohn, třetí nejproduktivnější hráč slezského týmu. V této sérii si zatím připsal tři body. "Žijeme, přesilovky ukázaly, že jsou klíčové," říká 36letý útočník před šestým zápasem v pražské O2 aréně.

Foto: René Volfík, ČTK

Třinecký Ladislav Kohn oslavuje gól vstřelený Slavii.

Článek

Vrátilo vám přesvědčivé vítězství v pátém utkání semifinálové série sebedůvěru?

Žijeme, ale pořád je ještě situace v sérii taková, že my musíme, zatímco Slavia může. Bylo ale pěkné, že nám to tam doma napadalo a v přesilovkách se konečně odrážely puky i na naše hokejky. Úspěch v utkání přišel i proto, že jsme dost přitvrdili a víc se tlačili do branky.

Se stejnou taktikou jedete i ke středečnímu zápasu do Prahy?

Nálada v týmu je dobrá. Odpracovali jsme si to doma poctivě, teď jen přenést obrovské nasazení i do Prahy a neslevit ani tam z důrazné hry. Play off se musí hrát na hraně.

V letošním play off ale Třinec z pěti utkání venku vyhrál jediné. Nestraší vás taková bilance?

Většinou na cizím ledě dostaneme první gól, pak taháme za kratší konec. Je to na nás, zkušených hráčích, abychom unesli zodpovědnost a už nedopustili podobný scénář.

Může být vaší výhodou, že máte v nohách o šest utkání méně než slávisté, kteří bojují už od předkola?

Nechci řešit soupeře. My máme energie dost a není na co šetřit síly. Pro nás prostě neexistuje jiná cesta než i v Praze zápas urvat a vynutit si tak sedmý díl v Třinci.

Co myslíte, že rozhodne?

Jsme nachystaní to ubojovat, dohrávat slávisty a jen si musíme dát pozor na zbytečné fauly. Už předchozí zápasy ukázaly, že přesilovky mají pro vývoj klíčovou roli.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice