Hlavní obsah

Pardubice nedosáhly na finále, sezonu však hodnotí spíše kladně

PARDUBICE

Relativní spokojenost panuje v hokejových Pardubicích, přestože se Východočechům nevydařila obhajoba mistrovského titulu a jejich pouť skončila již v semifinále. Kádr týmu by měl pro příští ročník zůstat stejný, v nejbližších dnech se má však rozhodovat o tom, zda mužstvo z trenérské lavičky povede i nadále Josef Jandač.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zklamaní hokejisté Pardubic po vyřazení v semifinále z play-off.

Článek

Nad síly Pardubic byly v boji o finále Vítkovice, které zvítězily v sérii 4:1 na zápasy. "Je škoda, že jsme nepostoupili do finále, a můj osobní pocit je stále ovlivněný vyřazením v semifinále. Ale po všech těch situacích, které jsme tu v klubu měli, lze říci, že sezona dopadla dobře," uvedl v rozhovoru s ČTK generální manažer Zbyněk Kusý.

Nezastíral, že vyřazení ho stále hodně mrzí. "Přestala nám tam fungovat produktivita střelby a přesilovky. Mezi čtvrtfinále a semifinále navíc bylo sedm hráčů na antibiotikách a týden nebyli vůbec v kabině," připomněl Kusý. "Tím ovšem vůbec nechci shazovat výkon Vítkovic, protože musím říct, že byly skutečně vynikajícím soupeřem," dodal.

Základním cílem bylo neopakovat propadáky z historie, kdy Východočeši po finálových účastech obvykle prožili kruté vystřízlivění, a postoupit přímo do čtvrtfinále. "Což jsme splnili," připomněl Kusý pátou příčku Eatonu po skončení základní části.

Velký díl přiznal v tomto ohledu kouči Jandačovi. "Jeho příchod k týmu se úspěšně projevil, byť se mužstvu na začátku tolik nedařilo. To však bylo ovlivněné i tím, že nám celá první pětka kvůli zdravotním potížím přes léto prakticky netrénovala," uvedl Kusý.

I při celkovém hodnocení sezony našel především pozitiva. "Jako to naprosto prioritní beru fakt, že jsme sezonu ukončili s pozitivním hospodařením a končíme ji tedy kolem nuly, čímž můžeme fungovat i dál," prohlásil.

Průměrná návštěva 8922 diváků

"Po sportovní stránce to je postup mezi nejlepší čtyřku v republice, což není úplně jednoduché. To je ocenění práce pro klub, hráče i fanoušky, kteří patří mezi desítku nejlepších v Evropě, a nám se povedlo udržet si úroveň návštěvnosti," vypočítal Kusý s odkazem na to, že na Pardubice přišlo doma v průměru 8922 diváků na utkání oproti loňským 8682 fanouškům, což řadí Východočechy na devátou příčku starého kontinentu.

"Máme za sebou také na Českou republiku vcelku povedenou akci zápasu pod širým nebem, přestože zápas nebyl úplně vyprodaný," doplnil Kusý.

Přesto věří, že průměrná návštěvnost mohla být za jistých okolností ještě o něco vyšší. "Nepovedlo se vytvořit nedobytnou pevnost z domácího prostředí, kde jsme prohráli až příliš mnoho zápasů, což se možná negativně odrazilo i na té návštěvnosti," řekl Kusý. "Na druhou stranu jsme byli nejlepší na soupeřových kluzištích a dostali nejméně branek."

Nejisté se zatím zdá další působení trenéra Jandače u týmu. Podle zákulisních informací se o něj velmi intenzivně zajímá pražská Sparta. "S panem Jandačem jsme si hned na začátku řekli podmínky, za jakých tady bude působit, a on už tehdy řekl, že nám dá vědět až po sezoně, zda bude pokračovat u nás či nikoliv. Tuto informaci bych se měl od něho dozvědět do týdne," uvedl Kusý.

O zájmu Sparty dobře ví, ale Pražané nejsou ve frontě zájemců na služby uznávaného kouče jediní. "Nijak nekličkoval a přiznal, že nabídku od Sparty má, stejně tak i další dvě nebo tři ze zahraničí," ocenil Kusý přímost Jandačova jednání. "Vše je teď pouze jeho věcí a rozhodnutím. Když zůstane, budeme rádi, v opačném případě si musíme poradit a najít náhradní variantu. Tak jako jsme to museli zvládnout před touto sezonou," připomněl Kusý náhlý odchod Václava Sýkory do Petrohradu.

Kostra kádru však zůstane stejná. "Ten tým se určitě nijak výrazně měnit nebude, přestože o naše nejlepší hráče je zájem. Například o Martina Barteka je velký zájem z KHL a na rovinu mohu klidně říci, že konkurovat nabídkám týmů z KHL prostě nemůžeme," připustil Kusý. "Tým bychom chtěli posílit o jednoho až dva obránce a stejně tak by tomu mělo být i s útočníky," nastínil.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice