Hlavní obsah

Třinec vs. Slavia a boj o finále číslo sedm! Rozhodne se na apríla

PRAHA

Mají mít strach, nebo převáží poslední euforie z výsledků? Třinec zažije v pátek hokejové pozdvižení. Poslední možný zápas o postup do finále extraligy je tu. Domácí vs. hosté ze Slavie. Stav série je vyrovnán na 3:3. Třinečtí vyhráli poslední dvě utkání a slávisté přišli o kus sebevědomí. I když. Oni letos v předkole a ve čtvrtfinále play-off hráli vždy na poslední možný souboj. Pokaždé slavili a jsou stále ve hře o titul. Vyjde jim i zápletka číslo tři?

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Třince Peter Hamerlík se v leže snaží zastavit kotouč. Tomáš Svoboda ze Slavie (vlevo) jej však do sítě dostal.

Článek

Návštěvníci z Prahy se dočkají atmosféry přímo ocelové. Oceláři a železo jdou zkrátka dohromady. Konstrukci střechy Werk arény vyrobili pracovníci mechanických dílen Třineckých železáren. To jen na okraj.

Slávisté vědí, že stojí před stavem, který si způsobili sami. Vedli 3:1, ale dvakrát prohráli, k tomu se rozhodne na ledě vítěze základní části. „Nic není rozhodnuté, poslední zápas nám akorát umožnil to, že pokračujeme dál,“ pravil třinecký trenér Břetislav Kopřiva.

Slavia za historii extraligy sehrála jedenáct partií, kde rozhodoval až poslední zápas. Desetkrát z toho mužstvo z Edenu vyšlo vítězně. „Víme o tom, ale vůbec se tím nezabýváme,“ pronesl třinecký Martin Růžička, který ve dvanácti zápasech play-off vstřelil čtrnáct gólů.

Porovnání statistik po šesti zápasech
Třinec - Slavia
21Vstřelené góly18
51Vyloučení55
12Využité přesilovky5
0Góly v oslabeních0
186Počet střel184

V letošních vyřazovacích bojích hráči pod Vladimírem Růžičkou sehrají za šest týdnů devatenáct utkání. Třinec v předkole odpočíval, čtvrtfinále zvládl na šest zápasů a nyní ho čeká sedmý. „V létě jsme dobře trénovali, během reprezentační pauzy také, takže rozhodně nejsme bez síly. Ani po prohře se svět nezbořil, stav série je 3:3 a my si samozřejmě jedeme do Třince pro vítězství,“ řekl pro klubový web brankář Miroslav Kopřiva.

Ale jen jeden se bude radovat 1. dubna. Souboj, který proběhne v den, kdy jsou v popředí vtípky a naschvály. V pátek je apríl.

Jiří Vašíček ze Slavie (vlevo) a třinecký Václav Varaďa při bitce v šestém utkání. Vyhecovaný souboj se dá očekávat i v sedmém a posledním zápase.foto: Právo/Petr Hloušek

Jeden zápas této semifinálové série se dostal až do prodloužení, jeden do nájezdů. Čísla ze všech šesti klání vypovídají toto: Třinec vychází z číselných fakt lépe. Vstřelil více gólů, má méně vyloučených hráčů, využil více přesilovek a častěji střílel.

„Samozřejmě nás to mrzí, ale o té sérii rozhodne sedmý zápas a do toho my dáme všechno,“ snažil se být v klidu slávistický asistent Jiří Čelanský po srovnání stavu.

Podle čtenářů Sport.cz postoupí do finále Třinec. Takto smýšlí dvě třetiny příznivců hokeje. Ve stejném poměru věří domácím i sázkové kanceláře. Slávisté si vysloužili kurz v průměru 4,5 a Třinec 1,5.

Reklama

Související témata: