Hlavní obsah

Brno se loučilo se sezonou na domácím ledě vítězstvím nad Kladnem

BRNO

Hokejisté Komety Brno se rozloučili v předehrávce 12. kola skupiny o udržení v extralize s domácími fanoušky vítězstvím nad Kladnem 5:4. O svém vítězství rozhodli stejně jako v předcházejících duelech v hale Rondo až v poslední třetině, kdy soupeře dostali pod tlak. Největší podíl na vítězství měl slovenský reprezentant Jozef Balej, který k jedné vstřelené brance přidal i dvě asistence.

Článek

Zajímavou zápletku nabídlo hrstce věrných diváků hned úvodních pět minut. Rozhodčí Polák za zdržování hry vyloučil domácího brankáře Hoviho. Kladno využilo po pouhých 21 sekundách přesilovku, kterou korunoval brankou Piskáček. Brněnský obránce Malec neudržel nervy na uzdě, slovně napadl rozhodčího a po necelých třech minutách místo rozlučkové selanky odcházel s trestem na 10 minut a do konce utkání do šatny.

O pouhých dvacet sekund později prořídla i kladenská sestava, neboť po hrubém faulu byl vyloučen na pět minut a do konce utkání útočník Strnad.

V pětiminutové přesilovce Brno otočilo výsledek

V pětiminutové přesilovce Kometa díky brankám Erata po střele od modré čáry a Baleje otočila výsledek. Jenže ještě v početní výhodě po školácké chybě ztratil domácí obránce Švaňhal na útočné modré čáře kotouč, sebral mu jej Hovorka a sólo po blafáku zakončil vyrovnávacím gólem.

Ve druhé třetině ukázal divákům útočník Procházka, jaké šance se dají zahodit. Nejprve ve 25. minutě ze dvou metrů netrefil zcela prázdnou branku a zanedlouho neproměnil ani sólový nájezd na Cikánka. Hokej v této pasáži postrádal kombinační přesnost. Po zaváhání brněnské obrany se prosadil po úniku Kužel, který bekhendovou střelou po ledě překvapil Hoviho. Kometa zapnula na vyšší rychlostní stupeň až v závěru třetiny. Po pravé straně našlápl do rychlého protiútoku Balej a jeho přesnou přihrávku zakončil Jakub Svoboda vyrovnávacím gólem.

V poslední třetině sice Brňané nezužitkovali navzdory výrazné převaze 62 sekund dlouhou přesilovku pět na tři. Při ní se zapotil kladenský brankář Cikánek, který zneškodnil několik pokusů nejtvrději střílejících obránců Bičánka a Stehlíka. Gól vstřelil až po dalším náporu Brňanů Meidl, jenž pohotově doklepl odražený kotouč do sítě. Pojistku na vítězství Komety dal při přesilovce v 54. minutě Radek Procházka. Tři minuty před koncem ještě korigoval výsledek Kužel, vyrovnat se už Kladnu nepodařilo.

HC Kometa Brno - HC Vagnerplast Kladno 5:4 (2:2, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 5. Erat (Polodna, R. Procházka), 6. Balej (R. Stehlík), 37. Jakub Svoboda (Balej, Ostrčil), 49. Meidl (Balej), 54. R. Procházka (Erat) - 3. Piskáček (Stieler, M. Látal), 8. Hovorka, 29. Kužel (Hovorka, Stieler), 57. Kužel (Šmach, Hovorka). Rozhodčí: Šír, Polák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 1:4, navíc Malec 10 min. a do konce utkání - Strnad 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2840.
Brno: Hovi - Malec, Ostrčil, Bičánek, Šenkeřík, Stehlík, Houdek, Dlapa - Jakub Svoboda, Meidl, Balej - Erat, R. Procházka, Polodna - Jankovič, Křivohlávek, Švaňhal - O. Stehlík. Trenéři: Lubina a Číhal.
Kladno: Cikánek - Mrázek, Šmach, Kužel, Piskáček, D. Růžička, Mnacjan - Valský, Smoleňák, Dalecký - Látal, Stieler, Eberle - Hovorka, Knotek, Strnad. Trenéři: Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice