Hlavní obsah

Hokejisté Sparty zakončili nepovedený ročník porážkou s Brnem 2:4

PRAHA

Hokejisté Sparty zakončili nepovedený ročník extraligy porážkou, když ve skupině o udržení podlehli Brnu 2:4, přestože Kometa nasadila v utkání jen 15 hráčů do pole. Dvě branky vítězů vstřelil Ondřej Švaňhal.

Článek

Sparta s devíti juniory v sestavě byla v úvodní třetině aktivnější, prohrála ji ale 0:2. Již na začátku třetí minuty otevřel skóre Jankovič. Pražané mohli kontrovat v osmé minutě, kdy se Luňák proháčkoval až před Trvaje, jeho povedenou akci ale přerušil faul Šenkeříka a domácí hráli 95 vteřin přesilovku čtyři na tři, ovšem bez úspěchu. Chvilku nato orazítkoval Tůma rychlou ranou zápěstím horní tyč.

Hra se ale po chvilce přesunula na druhou stranu kluziště a v končící 11. minutě inkasoval Novotný podruhé, tentokrát z hole Švaňhala. Nedlouho poté měla Sparta k dispozici další výhodnou přesilovku, když hrála 65 sekund dokonce v pěti proti třem, jenže byla během ní zcela neškodná, a i proto odcházeli její hráči do kabin s dvoubrankovou ztrátou.

Do druhé části nastupovali domácí s klasickou přesilovkou v zádech a poté, co se z rohu kluziště šikovně uvolnil Přibyl a nabil ideálně Gulašimu, poprvé lovil kotouč ze své sítě také Trvaj. Ve 30. minutě měl po Veselého faulu možnost vrátit Jihomoravanům dvougólové vedení Jankovič, při trestném střílení ale ztroskotal na Novotném.

Pár vteřin poté došlo ve sparťanské kleci ke střídání, když Novotný přepustil své místo Sedláčkovi. Ani on ovšem nezůstal dlouho neprůstřelný a na konci 38. minuty inkasoval po střele Protivného. Platnost branky ještě ověřovali sudí u videorozhodčího, ten ale pouze potvrdil zvýšení hostů na 3:1.

Třetí dějství přineslo snahu Sparty o zvrat. Gulaši se svou nebezpečnou ránou sice ještě neuspěl, ale v 51. minutě už se mohl radovat ze zápisu do střelecké listiny Ton a snížil. Blízko vyrovnání byl poté Hromas, jehož tečovaná rána prolétla nad horní tyčkou. Sparťané sáhli v závěru brzy ke hře bez gólmana, při níž Gulaši bombou doslova sestřelil Trvaje. Po opětovném zahájení hry ale rozhodl do prázdné branky Švaňhal.

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 22. Gulaši (Přibyl, Ton), 51. Ton (D. Výborný, Gulaši) - 3. Jankovič (O. Stehlík, Křivohlávek), 11. Švaňhal, 38. Protivný, 59. Švaňhal (Kempný). Rozhodčí: Kalivoda, Pešina - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1. Diváci: 1848.
Sparta: Novotný (30. Sedláček) - Veselý, Gulaši, Philipp, Žovinec, Macholda, Sobotka, Jakub Kolář, Zacpálek - Ton, D. Výborný, Přibyl - Žálčík, Luňák, Hromas - Forman, Rubeš, Pacovský - Sovík, Bartánus, Tůma. Trenéři: M. Hořava a Rulík.
Brno: Trvaj - Dlapa, Protivný, Ostrčil, Sova, Šenkeřík, Kempný - Erat, R. Procházka, Polodna - Jankovič, Křivohlávek, O. Stehlík - Švaňhal, Meidl, Jakub Svoboda. Trenéři: Lubina a Číhal.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice