Hlavní obsah

Gólman Pinc bude pokračovat v Liberci, uzavřel dvouletou smlouvu

LIBEREC

Hokejový brankář Marek Pinc bude i nadále oblékat dres Liberce. Dvaatřicetiletý litvínovský odchovanec, který působí pod Ještědem od roku 2009 a předtím klubu vypomáhal v ročníku 2007/08, podepsal s Bílými Tygry novou dvouletou smlouvu. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Liberce Marek Pinc

Článek

"Marka za dobu jeho působení v našem klubu velmi dobře známe, jsme proto velmi rádi, že se za nových podmínek rozhodl v našem týmu pokračovat," řekl serveru generální manažer Liberce Ctibor Jech. "Naší snahou je mít rovnocennou brankářskou dvojici. Z tohoto důvodu chceme dát více prostoru než v letošní sezoně Tomáši Vošvrdovi, nicméně role Marka Pince pro tým bude nadále velmi důležitá."

Pinc působil vedle mateřského Litvínova v nejvyšší soutěži také v Kladně a Vítkovicích, odkud byl v sezoně 2007/08 zapůjčen do Liberce a pomohl mu tehdy do semifinále. Pak se vrátil na rok do Vítkovic a následně už přesídlil napevno do Liberce a také se dostal s týmem mezi nejlepší čtyři.

V této sezoně odchytal v základní části 38 utkání s průměrem 2,51 inkasované branky na zápas a úspěšností zákroků 91,5 procenta. V play off měl ve čtyřech duelech čtvrtfinálové série průměr 4,24 gólu na utkání a úspěšnost 85,11. Sérii místo účastníka světových šampionátů v letech 2007 a 2008, který v nejvyšší soutěži nastoupil do více než 500 utkání, dochytal Vošvrda.

Reklama

Související témata: